Matsedel v. 13

Har kommit fram till att det blir för mycket jobb att göra en matsedel för flera veckor, eller en hel månad, så nu testar jag att göra för en vecka i taget. Jag är ju dessutom extremt dålig på att följa den, men men :-) Har inte skrivit in några luncher förutom till helgen då vi allihop är hemma. 

Måndag: Tortellini med smarrig sås (receptet är taget från hallonblabar.blogspot.com) men jag har ändrat det lite.
Tisdag: Kycklinggryta & ris
Onsdag: Potatislåda med kassler/korv (recept taget från www.matklubben.se)
Torsdag: Stuvade makaroner & pannbiff
Fredag: Tacos
Lördag: Påskmat hos mamma
Söndag: Baconpaj med sallad
Köttfärssås med röda linser & spaghetti

Vagnen bokad:-)

Vi hade ju bestämt oss för en begagnad Phil & Ted Vibe. Men efter att ha letat i flera månader och inte hittat en enda vagn i Örebro, eller angränsande län, så bestämde vi oss för att köpa en ny. Och nu har vi bokat den. Wiii!

Anders har spacklat och slipat skruttans rum så imorrn kväll ska han börja måla :-) Vi målar det vitt till att börja med och sen ska det målas en rosa fondvägg. Men jag står i valet och kvalet. Kan vi verkligen ha en rosa fondvägg till den röda spjälsängen??? Känner inte för att måla om den, bara för att måla om den igen sen när hon & lilla A ska dela rum... Kan man köpa en billig vit? Men var gör jag av den röda under tiden? Vi bor ju sååå trångt!

Var och handlade på Po.P igår. Hör & häpna:P Men de hade ett erbjudande så jag ville gå in och titta och hittade ju naturligtvis nåt. Men nu vill jag att det kommer in lite nytt till nyfödda. Plus att det vore trevligt om även nyföddhetskollektionen gick att matcha med de större storlekarna, precis som de går att matcha. Så irriterande!

I alla fall blev det en blåsvart-randig zip-tröja med avtagbar huva till lilla A. Den är i samma färger som hans mössa och kommer passa så fint till hans skalkläder :-)

Till lillskruttan blev det en blå body och en grå klänning med ränder i olika färger. Så sött:-)

Var in på H&M en sväng också och köpte 2 pyjamasar till skruttan och linne och boxer till lilla A. 

Nu ska jag se klart filmen, Rumour has it, och sen ska jag sova. Har börjat sova enormt dåligt senaste veckan. Har sovit dåligt i flera månader, men då har det varit för att lilla A varit sjuk och vaknat mycket. Nu sover han hela nätter, men då är det jag som inte kan sova. Antingen drömmer jag en massa skumt, får ont, eller som inatt så fick jag kramp i högra vaden 3 ggr! Kan inte sova helt enkelt. Drygt! 



Ledsen

Idag när min son vaknade efter att ha sovit en stund på morgonen gick han direkt ur sängen och ut i hallen och plockade fram sina stövlar. Så det var bara att klä på oss och gå ut en sväng. För första gången på evigheter så orkade han faktiskt gå hela vägen till affären. (Inte jättelångt, men sista tiden har han inte orkat utan klättrat upp i vagnen). Men nu promenerade han på och han pratade och pekade och vi tittade på hundar och pippibirdar och bussen. Han hittade en pinne som han höll hårt i. Inga problem alls där alltså. Och så kommer vi till affären, men där är han inte alls överens med mig. Han skulle inte in på affären utan fortsätta rakt fram. Vad finns där då? Jo Öppna Förskolan. Han bröt ihop totalt och tårarna bara forsade när jag försökte förklara att vi inte kan gå dit. Kände mig som världens absolut elakaste mamma. Och det spelar ingen roll att det är för hans skull och hans hälsa. Det känns lika jäkla illa för det! I alla fall så fick jag ner honom i vagnen och han var ledsen en stund till, men så gick vi in och handlade. Då fick han syn på en kartong med chokladbollar. Jag vägrar köpa sådana. Då bryter han ihop igen. Så vi bestämmer oss för att handla så vi kan baka när vi kommer hem. 

Så nu har vi slängt ihop en bulldeg som står på jäsning och en sats chokladbollar. Gick bra att baka och han verkar uppskatta det mer och mer. Däremot bröt han ihop totalt när han inte fick äta mer pärlsocker. *suck* Nu har han fått välling och lagt sig i sin säng för att vila lite, även om han kanske inte kan sova. Vi får se.
Jag är så trött på känslan av att vara totalt misslyckad som mamma. Jag försöker ju göra det som är rätt och det känns ändå så fel. Jag förstår ju honom så väl, han vill bara iväg och leka och ha roligt istället för att sitta hemma med mamma hela dagarna. Nu har han ju varit sjuk igen så man har ju inte kunnat ta ut honom heller. 

Var är våren? Vill så gärna ha vår nu. Så man kan vara ute utan att frysa och alla leksaker som ligger gömda under snön kommer fram. Min förhoppning är att han dessutom blir friskare när våren kommer ordentligt.

Idag har jag gjort klart sista uppgiften i omvårdnad, så nu är den kursen slut. Skönt! Så ikväll ska vi äta pizza och dricka cola för jag tycker jag är värd det idag. Sen på måndag ska jag ta itu med nuvarande kurser. Men först ska det bli en helg med en massa fixande och lite shopping.

Stressad!

Känner mig enormt, jättestressad. Det är idag bara 87 dagar kvar tills hon är beräknad och ingenting är klart. Hon har en säng och en vagga att sova i och ett babyskydd och det är typ det. Hennes rum består av vita typ gipsväggar med en massa spackel på, ett rejält fult golv och ett tak som behöver målas. Jag har ingen matta, eventuellt ingen hylla och inga dekorationer överhuvudtaget och det är bara 87 dagar kvar. Kanske låter mycket och ni kanske tycker jag överdriver men jag börjar känna av stressen rejält. Har så mycket idéer och tankar över hennes rum och så kommer man liksom ingenstans. Frustrerande! Nej, låt mig vinna lite pengar så jag kan betala av eländesskulderna och sen inreda som jag vill i ALLA ungarnas rum och våra rum. Är så trött på kökstapeterna att jag blir illamående när jag kliver upp på mornarna och det är bland det första jag får se. LESS!

lilla A mår bättre. Han hostar lite och snorar massor, men börjar bli lite piggare och gladare även om han fortfarande sover mycket. 

Liten i magen lever rövare så henne behöver man inte oroa sig för. Känns inte som att man kommer behöva oroa sig över att inte känna några fosterrörelser någon dag:-P

Nu ska jag ta och äta något och sen blir det sängen för min del. Har så svårt att somna så får väl lägga mig tidigt så jag får så många timmar som möjligt.

Recepten på kakorna jag utlovat kommer, men idag orkar jag inte.

Sjukdomar & elände.

lilla A har varit sjuk, igen. 39 graders feber i 4 dagar. Men det har gått över nu. Nu är det bara hostan och snorigheten som håller i sig. Och TRÖTTHETEN! Igår sov han 3 ggr på dagen och kunde ändå lägga sig 20.00 och sova fram till 6 imorse. Så vi har en väldigt trött kille här hemma. Han har i alla fall sovit hela nätter senaste 2 nätterna och det tackar vi för. I lördags var han vaken mellan 1-3.30. Lagom kul! 

I lördags var Anders, G, mamma & F på min kusins bröllop. Vi skulle också ha följt med, men eftersom lilla A fortfarande hade 39 graders feber hoppade vi det. Vi myste hemma istället och bakade kladdkaka :-) Här ser ni lilla A som bakat sin första kladdkaka. Han vägrade smaka på smeten med slickepotten, men när han fick köra ner sitt älskade mått då gick det bra och smaskigt var det!


Idag har vi varit på BVC. Han har gått ner 25 gram, så nu väger han 10800, men då jag känner att han ändå äter bättre så var det inget som oroade så mycket, men vi ska tillbaka om en månad bara för att hålla koll. 

Idag har det varit min tur att må dåligt. Kräktes upp hela lunchen och kände mig väldigt darrig och utmattad efteråt så jag fick ringa gubben, som hade möte kl 13. Men jag & lilla A gick och lade oss vid 12 och sov till 14 så det var lugnt. Har fått i mig lite fil och smörgås nu och det har fått stanna kvar, mår dock illa. Tror dock inte att det är magsjuka. Jag vet att det var likadant nån/några dagar när jag väntade lilla A, att jag kräktes upp just lunchen, som var precis samma matlåda som idag. Skumt! Men nu ska jag bara försöka återhämta mig till morgondagen.

Med bebben i magen går det bra, men OJ vilken vilde, och stark är hon. Hon härjar som bara den. 89 dagar kvar nu. Skönt!

Igår var jag på kursstart i skolan vilket var, som väntat, helt meningslöst. I etik hade vi en lärare, som vi inte ska ha, för att de inte har någon lärare som har kursen. De hade haft 2 personer på anställningsintervju i fredags. Här jobbar vi snabbt! De har vetat länge att hon som haft kursen innan inte kommer kunna ha den. Sedan hade jag håltimme 1 timme och 45 minuter, då jag redan läst psykologi. Så då satt jag och en annan tjej på en hård träbänk i korridoren. Efter det var det dags för kursintroduktionen i arbetsmiljö. Vi var 5 st och allt hon gick igenom står att läsa på Fronter, så jag hade lika gärna kunnat läst det hemma. Helt meningslöst och det resulterade bara i att min foglossning värkte mer än vanligt.

Hormoner

Ja de ställer till med mycket.

Idag var Anders och lämnade in blanketten för att säga upp lilla As dagisplats, så nu är mitt barn inte längre dagisbarn och det skär i hela själen på mig. Han älskar verkligen dagis. Men vad kan vi annars göra? Han har inte varit där sen 11 februari pga sjukdom. Han måste få återhämta sig och eftersom vi ändå får en liten till i sommar, så får han vara hemma. Det är bäst för honom även om det gör ont. Han älskar verkligen dagis och det sa de där också. Han är en typisk dagisunge. Men men... Om något år kanske omognaden i immunförsvaret har mognat till sig och då kan han få börja igen. Jag tror dock att vi ska söka Ur&Skur åt honom. Tyvärr finns det inget sånt här där vi bor, men det finns i Sörby och det kan fungera. Barnspecialisten vi träffade rekommenderade det och trodde det kunde vara bra för honom. Så vi ska ställa oss i kö redan nu. Kanske kan han börja i januari, eller så får han vänta till augusti 2010 och börja samtidigt som lillasyster. Vi får se.

Med sig hem hade Anders lilla As dokumentationspärm. Var ju inte mycket i den då han inte gått så länge och knappt varit där, men ändå så kul att ha den. Ska lägga den i hans låda, där vi sparar alla kort och teckningar också. lilla As närvarogubbe kom också med hem så den sitter nu på dörren till hans rum. 

Såhär snygg blev i alla fall min skrutt i håret idag när han badat.


Idag är vi trötta!

Jag efterlyste igår sovmorgon, men så blev det inte. Och det är inget underligt med det alls, då sonen har en sån förfärlig hosta, så jag förstår verkligen att han inte kan sova. Så idag är vi trötta familjen här hemma. Ska snart göra iordning skrutten med lite välling och sen sängen för hans del och jag skulle också behöva sova, men det hinns tyvärr inte med idag. Har en massa uppgifter som måste lämnas in innan fredag. Har fått dispens när det gäller omvårdnaden, men vill få in allting innan de andra kurserna börjar, på måndag. Ska läsa arbetsmiljö & etik och jag tycker inte att kurserna låter överdrivet roliga, så det tillsammans med enorm trötthet gör att jag inte känner mig ett dugg peppad, men men, det ska nog gå ändå.

Måste ju tänka om helt nu. Förut gick ju lilla A på dagis och då hade jag tid till studier och annat, men nu ska jag lyckas studera med honom hemma utan att han blir uttråkad och understimulerad. Så det gäller att sysselsätta honom och samtidigt få något gjort. Har i alla fall bestämt att vi ska ut en stund varje dag, han brukar orka ungefär 1 timme. Tanken är också att jag ska få komma ut och gå, men det beror helt och hållet på hur fogarna mår. Så länge det är så halt som det är nu, så går det knappt. Till hösten ska jag dock bara läsa 50 % men då kommer jag ju ha 2 små hjärtan hemma, men det går nog det också. Får se till att ta de stunderna som erbjuds och så får Anders ta kidsen en stund varje helg så jag kan studera då. Det löser sig:-) Kommer troligtvis inte vara lika trött då heller.

Idag går vi in i v. 27, det är 97 dagar kvar till BF. Skönt att det börjar närma sig...Jag är såå trött. Och tycker att jag börjar bli stor och otymplig. Och hon är i farten hela tiden så jag räknar med att det blir ett lika aktivt barn som sin storebror. Han har haft bråttom med allt!

Har suttit på nätet och kikat lite idag på lite grejer jag skulle vilja ha. Men jag kan inte komma ihåg att jag sett dessa bäddset på Babyproffsen i Marieberg. Finns de där, kanske någon som vet?
Till vaggan/vagnen:
Till spjälsängen:
Bilderna är hämtade från http://www.spoketlaban.com/
Skulle dessutom vilja ha nya Spöket Laban-bäddset till Alexander. Den nya blå färgen skulle bli så fin till hans röda säng:

även dessa bilder är från http://www.spoketlaban.com/

Nu ska jag ta och göra lite välling och se om min älskling kan tänka sig att sova lite... Så ska jag sätta mig på balkongen med en kopp te och se om huvudet kan rensas rent från all sockervadd och sen ska jag skriva en fallbeskrivning om Alzheimers.

Dags att göra en ny matlista också, den kommer nog in i morgon :-)

Misslyckande blev nytt, gott recept :-)

Jag kom på den ljusa idén att vi skulle äta våfflor nu ikväll, då vi åt sen lunch och har grejat hela dagen. Ställer mig och börjar göra smeten och inser att mjölet inte räcker. Nehe, skit också! Rådgör med min mamma och vi kommer fram till att jag ska ersätta en del av vetemjölet med dinkelmjöl, sagt och gjort. Det var bara det att de fastnade så totalt i våffeljärnet som något möjligtvis kan. Så fick hacka loss dem. Behöver jag förklara hur irriterad jag blev?
Jaja, fram med plättjärnet, vi testar det. Och det såg ut att gå totalt åt skogen det också. Men jag tänkte att jag smakar på det, tillsammans med mycket glass kanske det går att äta... Och det var kanongott! Så iställlet för frasvåfflor kommer här receptet på frasplättar med dinkelmjöl :-)


Frasplättar med dinkelmjöl
100 gr smör/margarin
2 ½ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 ½ dl dinkelmjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Första steget mot en gladare mage

Jag kan erkänna, jag är askass på att äta mat som min kropp mår bra av. Jag tycker att det mesta som är nyttigt är mindre gott. Men har man en strulig mage som jag och dessutom alldeles för många kilon, kanske det är dags att ta tag i det? Tror min kropp och jag kommer må mycket bättre. Däremot vet jag av erfarenhet att jag måste ta det i små steg, annars protesterar magen, högljutt!

Så första steget är att börja äta gröt till frukost istället för teet, o´boyen och det rostade brödet, eller frukostflingorna. Tyvärr klarar jag inte alls av havregrynsgröt och liknande, men jag tänkte börja med grahamsgrynsgröt. Den är som mannagrynsgröt i konsistensen, men görs hälften vatten istället för enbart mjölk. Jag äter dessutom gröt utan mjölk, så jag tänkte att det balanserar upp det. Till gröten serveras äppelmos. Kommer ta ett tag innan jag får i mig en hel tallrik, men men...



Trött!

Idag är jag bara såå trött! Men det verkar vara allmäntillståndet för min del just nu. Ändå fick jag sovmorgon imorse, vilket kanske inte var så konstigt då lilla A kom inspringandes inatt, helt förstörd. Antar att han drömde mardrömmar. Inte ens kudden hade han med sig, då har man bråttom. Tog lång tid innan han somnade om. Han låg och bara tittade på mig, läääänge. Mammas skrutt...

Idag har vi varit ute och gått en timme. Jag trodde han skulle somna i vagnen, men icke. Han ville inte sova i sängen heller när vi kom in, trots att han var helt slut. Fick snart svar på varför, det var andra behov som behövdes avklaras först. Så 14.15 somnade han och han sover än. Hur länge tror ni han är vaken ikväll?
Men egentligen spelar det ju ingen roll, för vi har inga tider alls att passa nu när vi går hemma. Vi hinner med det vi ska och orkar i alla fall. 

Har ringt dagis idag och de tyckte det var tråkigt att han inte kunde gå kvar och tyckte att vi skulle komma ner till våren/sommaren och leka ute med dem, så de fick träffa oss. Så nu ska vi försöka fixa in lappen till kommunen så snart som möjligt då det är 2 månaders uppsägningstid på dagisplatsen.

Till middag idag blir det hemlagad pyttipanna. Mums! Sen tror jag att jag ska försöka få nånting gjort, antingen med pysslandet eller med skolan. Vi får se vad jag orkar med. Är ju så trött! Kanske dags att börja med järntabletterna trots allt?

Prov, Po.P, fika & barnspecialisten

Ja idag har vi hållt igång. Började morgonen med att skriva prov i omvårdnad. Hur det gick vet jag inte alls, men svarade på alla frågor och de papper jag tilldelats tog slut, så det borde ju vara ett bra tecken. Eller?

När jag skrivit klart provet skickade jag sms till Anders som var hemma med lilla A. De kom och hämtade mig och så åkte vi in till stan då jag skulle lämna tillbaka lite kläder på Po.P. Det slutade med att jag köpte skalbyxor, skaljacka, mössa och en scarf åt sonen. Hans skalbyxor börjar bli för små och det dröjer väl inte länge innan jackan gjort sitt för hans del heller. Dessutom hade de nu en så snygg blå jacka som jag bara inte kunde motstå. Tyvärr visar inte bilden alls den fantastiska blå färgen, men gå in på Po.P och titta om ni är intresserade.


Till denna supersnygga jacka blev det ett par svarta skalbyxor.

Denna mössa & scarf till:



Sonen har dessutom tröjan i samma tyg som scarfen.

Allt detta gick på, efter retur och avdragen rabatt, 740 kronor. Bara jackan kostar i normala fall 695:- . Och det var ju faktiskt saker han behövde ha.

Kläder jag beställt tidigare till kidsen kommer här. Också de från Po.P. (Och jag handlar faktiskt på andra ställen också). Till lilla A:

Till bebis i magen:
Och ja... Jag ÄLSKAR blått och i synnerhet turkost. Så är det någon som har en turkos vindfleeceoverall från Po.P i strl 68 så är jag intresserad av att köpa den när ni inte behöver den längre ;-)

Efter min lilla shoppingtur så åkte vi hem till Linda L och hennes sötnosar och åt en sen lunch (grillad kyckling, baguette, sallad med beasås) och fikade. Det blev ingen långvisit då vi skulle vara på BVC kl 15.30.

På BVC fick vi träffa barnspecialisten och efter att ha rådgjort med henne har vi beslutat att säga upp lilla As dagisplats. Eftersom han är såpass infektionskänslig tyckte hon det skulle vara det bästa för honom och eftersom möjligheten finns så bestämde vi oss för att utnyttja den. Det kommer bli jobbigt att studera heltid och ha honom hemma, men han behöver få vara frisk så han återhämtar sig. Vi ska ner och lämna blodprover någon dag (LAB hade stängt) men hon trodde proverna skulle vara bra. Hon trodde inte han hade nedsatt immunförsvar däremot en omognad i immunförsvaret som hon trodde skulle växa bort framåt 2.5 års åldern. Så vi ska säga upp dagisplatsen och sedan kolla upp vilka alternativ som finns när han väl ska börja igen. Det bästa för honom vore ett Ur & Skur-dagis, men tyvärr finns det inget sånt häruppe. Men vi får se. Som tur är har många som fick barn samtidigt som jag, nu fått nästa så de är mammalediga, vilket innebär att Alexander kan få leka med jämnåriga utan att behöva utsättas för större risk än nödvändigt. 

Nu ska jag snart ta ett varmt bad och se om mina fogar kan tänka sig att lindras lite, de värker! I övrigt har jag inte mycket inplanerat och det blir nog en tidig kväll för vår del.

Han äter!

Ni som läser min blogg vet att vi har haft problem med Alexander & mat. Han har ju gått ner en del i vikt iom alla sjukdomar. Nu verkar han vara på väg tillbaka då han gått upp lite i alla fall, men han äter ju fortfarande dåligt. Då vi haft kalas i helgen och varit och lämnat syrran i Kungsör idag så orkade jag helt enkelt inte laga mat nu på kvällen. Så det blev McDonalds. Jag hade ju hellre käkat kinesiskt, men men... Vad gör man inte? Så det blev McD. Och han åt kanon! 3 nuggets och mer än hälften av pommesen. Så bra har han inte ätit på länge kan jag meddela. Så det var glada miner här hemma och det känns så skönt i själen :-) Här kommer en bild. Han myser med Laban-filten han fick av Jonas&Erika när han föddes och tittar på Lilla Spöket Laban på tvn.

När vi åkte och lämnade Felicia däckade båda ungarna i baksätet. Felicia först! men Alexander kom tätt efter. Såhär sött låg de med händerna då :-)


Trött skrutt

Efter att ha varit sjuk i stort sett sen i december så är vår lille skrutt bra trött. Nu har han ju dessutom ögoninflammation på båda ögonen och det gör ju inte att han ser något piggare ut. Idag hittade han en plastback och gick genast och hämtade alla sina kuddar (2 stora & 2 små), sitt täcke och sin kanin och med mosters hjälp bäddade han ner sig där och tittade på Nicke Nyfiken.






Har bakat idag

men har fortfarande en del bakning kvar inför helgens kalas. Men här kommer det som är fixat hittills.


Lindas Cornflakeskakor (mer som godis)

100 gram smör/margarin
1 dl sirap
1 dl socker
3 msk kakao
4 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Blanda margarin, sirap, socker & kakao. Koka i ca 3-4 minuter, tillsätt sedan vaniljsocker och cornflakes, blanda ihop. Häll upp i formar och ställ in i frysen.

Jag har ätit på tok för många såna här idag så de kommer garanterat inte att finnas kvar till kalaset på lördag, men men. De var så oerhört enkla att göra, så de kommer nog finnas med på vårt lördagsmys många gånger framöver :-)

När jag var på väg till skolan i förra veckan så sprang jag in på Pressbyrån för att ladda på busskortet och snubblade då över en bok som jag bara var tvungen att ha. Nyttig mat för glada barn hette den och idag har jag testat att baka en sorts kakor ur den. Kakorna ska vara ett lite nyttigare alternativ. De ska egentligen innehålla osötat äppelmos, men något sådant hade jag inte. Här kommer receptet i alla fall.

Kloka kakor 16 st

190 grader, 15 minuter

50 gr fleromättat margarin
125 gr finkornigt socker
1 äggula
1.25 dl osötat äppelmos
175 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gr havregryn

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa margarin & socker i en skål. Vispa sedan i äggulan och äpplemoset. Sikta mjöl & bakpulver över smeten, rör i havregrynen & blanda till en mjuk deg. Rulla 16 valnötsstora kulor. Lägg på bakplåtspapper och platta till de lite. In i ugnen. Låt svalna på bakplåtspapper några minuter, sedan upp på galler.

Jag fick fler än 16 st så mina blev nog rätt små. Men mina 2 provsmakare älskade dem:-) Och med osötat äpplemos är de nog inte så överdrivet onyttiga heller.



Niccans kladdkaka
200 grader, 15 minuter

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
100 gr smör/margarin
25-50 gr blockchoklad. Jag brukar blanda ljus och mörk.

Grädda i nedre delen av ugnen. Kakan ska vara lös i mitten. Servera med vispgrädde, eller ännu hellre vaniljglass medan kakan fortfarande är varm. Mums!


Mvc-besök & ögoninflammation

Idag har vi varit iväg till MVC och mätt magen. Är 24+1 och hade ett SF-mått på 25. Tyvärr hittar jag just nu inte journalen från när jag väntade sonen men tror det är lite större den här gången. Alla värden såg bra ut. Som man ser på kurvan här nere, lånad från http://www.niomanader.se/content.asp?ID=45 så ligger jag över medel, men det var inget oväntat med tanke på att jag känner mig så stor jämfört med förra gången.



Alexander har fått ögoninflammation. Han vaknade imorse och fick knappt upp ena ögat. Stackars liten, så nu är han svullen, röd och det både rinner och varar. Hade sån tur att jag sprang på BVC-Elisabeth och kunde be henne titta lite snabbt när vi ändå var där. Hon tyckte inte det såg bra ut, men eftersom det var första dagen skulle vi avvakta till fredag, när vi ändå ska dit. Har det inte blivit bättre då skulle han få ögondroppar. Min lille skrutt :-(

Idag är jag riktigt trött och jag känner att alla sjukdomar, både mina & Alexanders börjar ta ut sin rätt. 



Snöstorm och annat

Har varit på öppna förskolan idag. Passade på att väga skrutt där och han hade enligt vågen gått ner ca 50 gram, men då har han ju börjat äta bättre igen, så frågan är vad han vägde när han vägde som minst... 

Igår gick Alexander på pottan för första gången. Var inte direkt frivilligt men stackaren var stenhård i magen, mamma som tipsade om pottan och det gick superbra:-) Han satt där och läste bok :-P Idag gick han själv och ville till pottan, får väl se hur länge det håller i sig. Likadan potta som den härunder har vi, fast vår är ljusblå, från Babybjörn.



Imorrn ska jag till mvc och mäta magen för första gången. Kul :-)

Att ta sig ut i denna snöstorm är däremot inte ett dugg roligt. Fy F-N rent ut sagt. Har kommit flera dm bara idag och det var stört omöjligt att dra vagnen så jag känner av foglossningen mer nu än jag gjort på länge (sen förra snöstormsperioden). Vill ha en ny vagn. Någon som vill sälja en Phil & Ted Vibe? ;)
I övrigt är jag ute efter schyssta sängkläder till vagn/vagga och spjälsäng, men även växasäng... Någon som vet var man kan köpa det? Gillar Rätt Starts med t.ex. Laban och Lundmyrs är ju bara sååå fina. Skulle vilja ha rosa från Polkadot design, men men... Ska leta vidare. Är ju inte jättebråttom.

Alexander bestämde sig för att han skulle skippa att sova middag, så det gjorde han. Men OJ vad han har härjat, en riktig liten skitunge. När vi skulle äta middag var han sååå trött, så han höll på att somna med vitlöksbröd i munnen, men han skulle prompt äta upp det. Sen blev det välling och säng på en gång.


RSS 2.0