Torsdag & solen skiner

Imorse blev jag väckt av världens mysigaste och goaste lille unge. I normala fall så sätter han sig upp, tittar på mig och säger pappa. Varpå jag svarar att pappa är på jobbet. Sen tycker han att vi ska gå och lägga oss i soffan och äta välling. Men imorse skulle det pussas och kramas och mysas:-) Det är som sagt inte så ofta det händer, så det är bäst att ta tillvara på tillfället och vi har ju ändå ingen anledning att stressa upp på mornarna. Har ju inga tider att passa.

Så trots att jag sovit jättedåligt, vaknat av att jag haft ont i magen and so on, så känner jag mig rätt pigg och glad ändå. Fick mysa med sonen och dessutom skiner solen :-)

Skulle ha åkt till Sköllersta idag, men kompisens son började kräkas igår och då håller vi oss på avstånd. Vi har faktiskt lyckats hålla oss ifrån kräksjukan denna säsong :-) Men då hade sonen det 2 gg på rad förra vintern så han fyllde kanske sin dos då ;-) Så idag har vi inga planer alls vad jag vet.



Nice, nice

Hittade denna supersöta klänning på Linus&Lotta. Hade den funnits i mindre strl eller att skruttan kommit ut lite tidigare hade jag lätt köpt den till midsommar! SÅ fin :-) Kanske lite dyr för att bara använda en gång. Kostar 349:-.


En sån här skulle jag vilja ha i strl 50, då jag köpte ett par matchande byxor på Tradera för inte alls många kronor. Lite tuffare och passar både pojke/flicka. Den kostar 199:- också på Linus&Lotta.

Jag har gått med i Lundmyr of Swedens facebook-grupp och där visade de upp världens sötaste små skor, som kommer i höstkollektionen. Såhär ser de ut. 

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=4050259&o=all&op=1&view=all&subj=50656413289&aid=-1&id=731148651

Visst är de underbara???



De här snygga jeansen hittade jag också på Linus&Lotta och jag vill så gärna ha de till lille A. Men tyvärr passar inte priset min plånbok just nu. De kostar 369:- och är av märket Minymo. SÅ SNYGGA! Jag älskar när det är ordentligt med vidd i benen.


 


Har länge suktat efter ett par Converse. Tanken var att de skulle vara till mig från början, men sedan hittade jag ett par röda och kom fram till att min son skulle bli så cool i dem. Lite dyra och jag vill helst inte beställa de från nätet då jag hört att storlekarna är svåra. Men så snygga är de ju! Just de här är också från Linus&Lotta och kostar 499:-

 


 


Måste bara tipsa om den här!

Min son är ett sånt där barn som skulle kunna äta på en glass i evigheter, om det inte vore för att den smälter... Så fort den börjar smälta och han blir kletig så slutar han att äta. Av en slump sprang jag på de här när jag var på Babyproffsen för att handla och idag har vi provat de för första gången. Det är en sorts plast"lock" som man sticker pinnen igenom så när glassen smälter samlas den upp där. Funkade perfekt idag :-) Han fick i sig nästan hela glassen innan han tröttnade. Kostade 20:- har jag för mig och helt klart värd pengarna.


Helgen som var

började bra med ett besök hos mormor. Vädret var fint så vi kunde vara ute mycket men lille A var inne rätt mycket ändå, tror han tyckte att det var för varmt. På kvällen grillade vi och sedan sov vi över.

Lördagen började bra den med. Vi åt frukost hos mormor och åkte sedan iväg till Jonas & Erika och träffade deras lille bebis. Var trevligt att träffa de igen, det var ett tag sen.

Tyvärr slutade inte lördagen lika bra. Lille A var ute och lekte på gården tillsammans med pappa när han ramlade och slog i bakhuvudet rejält, det bara small. Vi är ju vana vid att han slår sig eftersom han började gå så tidigt, men mja, den här gången kändes det inte bra. I alla fall så kom han in till mig eftersom han var så ledsen. Vi åt mat, men han rörde inte ens sin. Tog fram lite godis och rätt som det är så ramlar han igen. Han hade inga strumpor på sig, så han halkade inte och han stod helt still. Den här gången var det kinden som fick smällen så han fick ett fint blåmärke där. Nu blev jag lite orolig eftersom han ramlat utan någon större yttre påverkan. Ringde 1177 och rådgjorde och sedan tog vi beslutet att åka in till akuten. Vi var där runt 19.30 och kom in till läkaren 21.30. Han undersökte honom men tyckte det var svårt eftersom han var trött och då var det adekvat att han var på det humöret och var såpass vinglig som han var. Men det var också adekvat om han hade en lättare hjärnskakning. Läkaren sa adekvat jag vet inte hur många gånger! I alla fall så sa han att vi skulle observera honom under natten, antingen hemma eller på sjukhuset så då bestämdes det att vi skulle stanna kvar. Lille A somnade i mitt knä medan vi pratade med läkaren och sedan tog det inte lång stund förrän vi fått ett rum på avdelning 26. Natten var lugn, de var in och tittade till honom. Jag hade dock svårt att sova. 

På söndagmorgonen fick vi beskedet att vi kunde åka hem och lille A verkade pigg och glad. Men vi hann inte mer än hem så blev han tvärslö. Men om det berodde på den troligtvis lätta hjärnskakningen eller för att han kommit i säng sent 2 dagar på rad vet vi inte, så vi avvaktade, däremot fick han lägga sig tidigt igår kväll.

Idag verkar han dock lite piggare :-)

Det var min helg.

Eller icke shopping :-(

Hade ju beställt den underbara nyckelpigesnuttisen till bebis. Och har bara gått och väntat på att den ska levereras och nu möttes jag av detta mail. Skit, nu måste jag komma på något nytt, jag som ÄNTLIGEN hittat något jag ville ha :-(

Hej!

Med beklagan måste jag meddela att något falerat med vår server och din 
beställning inte kommit oss tillhanda förrän i dag. Till råga på allt 
har den artikel du beställt försvunnit ur sortimentet och vi kan tyvärr 
inte leverera den till dig. Varan kommer heller inte in i lager igen.

Jag hoppas verkligen att väntetiden inte orsakat olägenhet för dig, att 
du lyckas finna ett tillfredsställande alternativ och önskar dig varmt 
välkommen tillbaka till oss en annan gång.

Med vänlig hälsning

Ewa Flensburgh
[email protected]

lilla A handlar för första gången

Idag när vi var och handlade sprang vi på Maria, som är mamma till en jämnårig på lilla As f.d. dagis. Stannade och pratade lite och då passade lilla A på att klättra ur vagnen. Eftersom jag har så ont så hade jag tagit en sån där korg man drar på hjul. Genast skulle han vara med och välja bröd. (Han valde ett nyttigare bröd än jag tänkt.) Sedan gick han runt i butiken och drog korgen efter sig. När jag påpekade att han gick åt fel håll, att vi skulle köpa mjölk också, vände han och gick direkt till mjölkdisken och lade ner ett mjölkpaket i korgen. :-) Han var jätteduktig. Sen fick man ju hålla kolla för det höll på att hamna en del andra saker i korgen också, men inte ett pip när jag sa nej. Men det fick följa med ett paket Tom & Jerry-kex i alla fall ;-)

Här öppnar han kyldisken för att hämta mjölken.
När vi skulle betala skulle han hjälpa till och packa upp men det gjorde jag, orkade inte lyfta honom upp &  ner hela tiden. Då skulle han ställa korgen i högen med korgar, det var bara det att det var en annan typ av korg så den fick inte plats. Då tog han tag i korgen och gick ut där vi hämtat den. Full fart framåt. Tyvärr såg han sig inte riktigt för så han sprang rakt in i den här plattan som är i slutet av kassan, som man ställer påsen på... Vad heter dem? Han blev ju såklart jätteledsen för han slog sig ordentligt, men när vi tröstat klart gick han ner igen och ställde korgen där den skulle stå. Så duktig! Och vilken koll han hade!

Snutte till skruttan

Igår när vi var på Babyproffsen så hittade jag en så otroligt söt liten snuttedocka. Jag stod i valet & kvalet, men lade tillbaka den. Men lade i alla fall på minnet vad det var för märke (Käthe Kruse), så när jag kom hem sökte jag på nätet och hittade då denna helt underbara snuttis, så nu har jag beställt den. Kunde bara inte motstå den:-) Köpte den på www.raffigiraffi.se. Visst är den söt? ;-)


Senaste inköpen till bebis

Har varit på Babyproffsen och handlat lite till bebis idag. Det blev bl.a. en kudde till spjälsängen och en till vagnen. Vaggan hade vi redan en till.
Sen blev det det här fina bäddsetet till vagnen, det röda.

Och den här fina filten från Lundmyr of Sweden


Födelsedagskort Maya 2 år

I lördags var jag & lilla A på barnkalas. Det var bästisen Maya som fyllde 2 år :-) Gjorde det här lilla kortet till henne då. Själva kortet hör egentligen till en materialsats med julkort, men det var det enda kortet jag hade och eftersom jag hade lite tid på mig (ute sent som vanligt) så fick det bli det. Hade dessutom fått hem massa fina dekorationer i rött så det passade ju bra :-) Såhär blev det i alla fall :-) Och uppskattat blev det!

44 dagar kvar

men jag hoppas på betydligt färre.

Var på mvc igår och alla värden var bra. SF-måttet låg på 30, vilket jag tyckte lät lite, men BM sa inget om det. När jag kom hem och jämförde med vad jag hade med sonen så hade jag rätt. I samma vecka med honom var SF-måttet 3 cm större, alltså 33 cm. Men men... Jag tror bebis ligger helt annorlunda. lilla A var duktig och lade sig rätt ganska tidigt, dock innebar det ett himlans sparkande på mina revben. Den här lilla damen ligger helst tvärsöver hela magen. Jag har bara gått upp 2 kilo så det tyder väl på att det är en liten tjej som befinner sig därinne. 

Pratade även med henne om hur jag mår, så nu har jag fått en läkartid på tisdag, så får vi se vad de säger. Det lät som att sjukskrivning skulle bli aktuellt och eventuell medicinering. Jag skulle ju helst slippa medicineringen och ta en igångsättning i v. 38 istället, men det lät helt omöjligt. Ska dock ta upp det med läkaren. Eftersom bebis kan få abstinens vid födseln så tycker jag att det borde vara bättre för henne att födas lite tidigare... Men men, får se som sagt...

Idag är ingen bra dag

Det är rent ut sagt en riktig skitdag. Jag har mått dåligt senaste veckorna och det blir inte bättre. Ska till barnmorskan på torsdag så får ta upp det med henne då. Det kan inte vara meningen att man ska må och känna såhär. Jag orkar inte laga mat, jag glömmer bort saker hela tiden, t.ex. att byta blöja på sonen, jag har inget tålamod och är konstant irriterad och så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Samtidigt är jag sjukt rastlös, vill att det ska hända något här hemma, men jag ORKAR inte. Jag orkar inte svara i telefon, jag orkar inte sysselsätta sonen och jag känner mig så trött och misslyckad som mamma. De måste hjälpa mig, jag klarar inte av att ha det såhär i 47 dagar till, det går bara inte! Det låter kanske inte som så mycket men att må såhär 1 dag är pest, 47 är inte mänskligt. Det är alldeles för mycket att tänka på just nu med sonen som alltid är sjuk, hushållet bara förfaller, studierna som ligger och släpar efter, svärmor på sjukhuset och allt annat... Jag är inte alls den sortens mamma jag brukar vara och som jag vill vara, utan en helt totalt dysfunktionell mamma som inte fungerar normalt. Och jag tycker så synd om min son! Men jag vet att bara lillskruttan kommer ut och jag får börja med mina tabletter igen, så kommer allt att bli bättre. Det är de närmaste månaderna som är jobbiga.

Längesen man skrev något här

& det har sina naturliga förklaringar. Åkte till mor min förra fredagen för att få avlastning, gå på vårmarknad och hjälpa henne med det sista med flytten. Jag hade dock enorma förvärkar hela helgen, så jag var inte till någon större hjälp, men men... På söndagen åkte Anders tillbaka till Örebro och jag och skrutt var kvar hos mormor & moster för avlastning. Under veckan vi var där var vi ute en hel del och lilla A hjälpte mormor med diverse saker, se nedan.
lilla A & moster åker kickbike.

lilla A hjälper mormor att baka bullar

Men det roligaste med det var att slicka upp socker & kanel som hamnat på bordet.

Han hjälpte även mormor att plantera & vattna blommorna på nya uteplatsen. Väldigt skoj och det är ett under att de inte drunknade!

Ute och åker kana:-)

Jippi! Vattenpölar!

Här hjälper han mormor att farma (Farmville) eller om det var Petville.


Älskar att vara ute. Det syns nästan va? ;-)

.
I torsdas åkte vi tillbaka till Örebro och mormor & F följde med. I fredags kom G och vi skulle till Askersund och titta på motorcyklar. Av en slump (mormor ville ha krattorna och det vi hade hos farmor & farfar) så åkte vi till farmor & farfar och tur var väl det, för farmor hade fått en stroke så det var bara att ringa ambulans och sedan kasta sig i bilen och åka tillbaka till Örebro. På vägen får vi tvärnita och jag & mormor kastar oss ur bilen för att hjälpa en man som halkat vid vägkanten. Tydligen skulle han se på motorcyklarna, men det regnade och han hade bara sandaler på sig, plus att han gick på kryckor. Som tur var stannade en bil med två killar som hjälpte till att lyfta upp honom, för det hade jag nog inte klarat av. Hade rejäla förvärkar.
Anders släppte av oss hemma och åkte sedan till akuten. Så Valborgskvällen tillbringades i soffan tillsammans med mormor & alla ungarna.

Runt 21.30 kom hämtades farmor med helikopter och fördes till Akademiska i Uppsala. Hon är fortfarande medvetslös och ingen vet hur det ska gå, men vi håller alla tummar, gör det ni också.

Idag har vi skjutsat hem mormor & moster. De skulle egentligen ha åkt igår, men eftersom Anders & svärfar åkte till Uppsala och jag hade sådana förvärkar ville de inte lämna mig själv. lilla A skulle egentligen ha fått en ny medicin i fredags kväll, men han kunde bli rejält dålig av den så vi avvaktade, så han får den ikväll. Hade ju varit lyckat om Anders satt på akuten med sin pappa, jag fick åka in till förlossningen och mormor fick åka in med lilla A till akuten. Var hade vi gjort av de andra två liksom? Hade back-up i form av Linda & Per, men nu behövdes det inte som tur var!

Nu ska jag ta & göra något vettigt tror jag...Om jag orkar. lilla A har vaknat av sin hosta ett antal gånger inatt så jag har farit upp och ner som en jojo. Imorrn ska jag ringa BVC och meddela att han inte blivit bättre, så vi får träffa barnspecialisten igen, så de får göra en utredning.
49 dagar kvar till BF! Rummet är dock inte klart än, med all uppståndelse, men det mesta är i alla fall inhandlat nu.

RSS 2.0