Fick åka hem.

Efter att ha åkt in till förlossningen imorse och haft värkar mellan 4-5 minuter så stannade allting upp och det slutade med att vi fick åka hem, med order att äta ordentligt och vila. Det var riktigt bittert kan jag säga. Har sovit och ätit. Har lite värkar då och då, som gör rätt så ont, men det är absolut inte regelbundet.

Men har i alla fall fått en tid för igångsättning imorrn då de ändå vill ge kroppen en chans att sätta igång ordentligt själv. Men imorrn kl 8 ska vi vara på förlossningen, så får vi se vad som händer. Men det blir nog ingen junibebis för vår del, utan en julibebis.

Nu ska jag äta jordgubbar och glass.

Nu är det på G :-)

Kände mig lite annorlunda igår, men ingenting tydligt. Kände mig trött i höfter och ner mot låren, ingen värk eller liknande, men trötthet. Var dessutom rätt trött själv, så jag bestämde mig för att lägga mig tidigt. Precis innan jag ska lägga mig så känner jag som hugg, vilket inte varit ovanligt denna graviditet, men den här gången gick det ner i rumpan snarare än underlivet. Kändes skumt, men jag bestämde mig för att lägga mig. Hinner ligga en kort stund och plötsligt så blir magen hård. Jag kollar på klockan av ngn anledning, 21.44. sedan får jag ett hugg i underlivet innan det börjar pumpas ut vatten. Ropar på både mamma & Anders men ingen av de hörde mig. Som tur är (brukar glömma den) så hade jag telefonen med mig, så jag ringde mamma och talade om att vattnet gått, de satt i vardagsrummet. Vattnet fortsätter att forsa och vi ringer förlossningen som tycker att vi ska komma in då det blir för lång tid till kontroll att vänta till onsdagen, så vi åker in. När jag kommer till förlossningen är jag sjöblöt trots rejäla bindor, så det är bara att byta om. Vattnet fortsätter att rinna. De känner och har sig och tar en kurva på bebis och värkar. Allt ser bra ut och vi får åka hem. Låg dock på sidan, vilket inte är bra för min foglossning så när jag ska vända på mig hugger det till och knakar i hela rummet, så både Anders och barnmorskan kommer rusande. Tar flera minuter innan vi slutligen får upp mig och sedan på rygg, så föda på sidan blir det inte tal om...

Jag känner mig enormt jättepigg och förstår inte alls hur jag ska kunna sova, men väl hemma lyckas jag sova några timmar. Vaknar av värkar och har nu värkar på mellan 2-5 minuter. Har pratat med förlossningen igen och det är bara vi kommer in när det blir för jobbigt. Tycker värkarna har blivit intensivare så ska nog gå och väcka Anders så han hinner äta frukost innan vi åker in. Snart har jag min bebis:-)

lille As dopskåp

Jag bestämde mig för evigheter sedan att jag skulle göra ett dopskåp åt lille A, men sedan har det inte hänt någonting, vilket är nästan pinsamt för det gick så fort att göra klart. Men jag bestämde mig för att ta tag i det nu, innan nästa unge kommer ;-)

Är ett tittskåp från Panduro som jag målat och satt in samma bild som vi använde till dopkorten. Figurerna som är med är från doptårtan.



Alexanders födelsedagskort

Hann aldrig göra klart lille As födelsedagskort, men nu är det färdigt! Tur att han är så liten så han inte förstår att det kommer i efterhand ;-)

Är väl inte det kort jag är mest nöjd med, men han blir nog glad åt tåget och jag är glad för jag blev av med en av alla stickers jag samlat på mig.



Trött, så trött...

Jag har verkligen varit superkass på att uppdatera bloggen senaste tiden. Min enda ursäkt är att jag är så förbaskat trött! Idag har jag sovit 2 (!) gånger på dagen och jag sover i normala fall aldrig på dagen, då mitt humör helt enkelt inte klarar det. Jag är gladare och trevligare trött än när jag sovit, men idag har det helt enkelt inte funkat. Var på väg att somna sittandes när kl var 8.30 imorse... Tror att det är en kombination av konstant ont och det faktum att jag går på övertid. Japp, BF+4 idag och jag har ont hela em/kvällarna. Det värker, det hugger och sliter, men det blir inget mer av det. Men men, hon kommer nog snart. Har svårt att tänka mig att jag går över längre än nästa vecka. Skulle inte förvåna mig om hon kommer i helgen då vi har både G & F här utöver lille A. Som tur är, är Jocke hemma, så då kan Linda komma över hit och hjälpa till med kidsen om vi måste åka in. Och det får ju bli så att Anders är med under förlossningen och sedan drar hem och tar hand om barnen, så får jag och lilltjejen vila upp oss på BB en stund. Kommer dock stanna högst ett dygn om allt går bra.

Är väldigt nyfiken på vad det är för en liten skrutta som bråkar med mig inifrån. Och det märks att andra är det också för jag får ideligen sms och meddelanden med frågor om hon kommit än. Oroa er inte. Ni kommer garanterat märka när hon kommer :-)

I övrigt ser det ut som ett bombnedslag här hemma, men då jag är så trött så har det inte blivit något städat sen i helgen då vi hade kalas för lille A som fyllt 2 år. Stora killen! Slänger in en bild på 2-åringen här nedan, nybadad och glad :-) Och ni ser ju själva röran i bakgrunden.


Nästa uppdatering hoppas jag blir på med bebisbilder ;-)

Mitt första försök till tårta med mmf

Har hittills inte gjort något mycket mer avancerat än vanlig gräddtårta. Men den här gången bestämde jag att jag skulle göra en mer avancerad tårta. Sagt och gjort. Köpte livsmedelsfärg från Panduro och började planera. Bakade botten igår. Var dunderstressad och tårtan var inte klar förrän 10 minuter innan första gästen dök upp, men men... Hade väl inte tänkt mig att den skulle bli riktigt såhär, men men som första försök är den godkänd tycker jag :-)



Shopping Vingåker Outlet

Var ju på Vingåker Outlet i lördags, men har inte hunnit med att ta kort på det jag köpte. Det blev dock inte så mycket, men är nöjd med det jag köpte :-)
Kjol, kofta & strumpbyxor i strl 68. Tanken är att hon ska kunna ha det till jul, men vi får väl se. Skulle vilja ha den vita Po.P-t-shirten med ett randigt hjärta på att matcha med, eller något annat fint Po.P-plagg som matchar. Någon som har nägot förslag?

Kjol i strl 68 som matchar koftan och strumpbyxorna.

Klänning i strl 68. Tycker att den är så fin! Kommer användas tillsammans med vit body och strumpbyxor eftersom 68 blir lagom i vinter/vår. 

Sen köpte jag inget mer, men det är ju Po.P-rea nu så ska in till stan imorrn och se vad jag hittar:-) Nånting blir det säkert...

skrutt mår bättre idag

Är jättesnorig och trött samt har huvudvärk, men jag mår bättre nu än tidigare idag. Sov ju inte så mycket inatt. Totalt 4.5 timme.

Mamma & syrran är här nu, så skönt, så nu kan bebis få komma när hon vill, men helst inte förrän imorrn, för jag skulle behöva sova inatt för att orka, men sen så :-)

lille A har varit i stort sett feberfri idag och det har märkts på energin. Tror han tog igen allt han inte orkade igår för han har nästintill tjatat hål i huvudet på mig samt varit på riktigt bushumör! Höll på att driva mig till vansinne då jag var så otroligt trött imorse/fm.

Sjuka igen

I fredags var vi i Hallsberg, då G & lille As kusin tog studenten. Tyckte att lille A var lite grinig och själv kände jag mig inte heller helt pigg och svaret på det kom på fredag natten då lille A började hosta, så han fick sova inne hos oss. I lördags morse hade han 37.8 i feber, inte jättehögt men vi misstänkte att ngt var på G. På förmiddagen blev det en sväng till Marieberg då G skulle på barnkalas på söndagen och jag behövde lite saker till lille As kalas nästa helg. Fick ett sms från Linda som frågade om jag ville med till Vingåker Outlet och eftersom jag aldrig varit där förut så hängde jag gärna på. 

Det blev en spännande resa. Bilen krånglade och vi fick stanna och fylla på vatten och ha oss och jag tror Linda blev lite stressad av att ha med höggravida mig:-) Men det gick bra, vi kom både dit och hem. Däremot vågade de inte ta bilen till Sthlm i söndags som de tänkt, så de fick låna vår bil. Så nu njuter de av kryssning med bara de två största killarna och småttingarna är hemma med mormor.

När jag kom hem tyckte jag inte att lille A såg så pigg ut och mycket riktigt hade febern slagit till.

I söndags var han riktigt dålig och hade 39.5 trots Alvedon i kroppen, så det blev till att hålla på med både Alvedon och Ipren. Så var tredje timme får han medicin, skrutten. Har precis gett honom 1-dosen. Nu har han dock svalnat av, men vågar inte hoppa över en dos, då det blev lite dumt på dagen och då sa febern bara pang! Är så skraj att han ska få feberkramper igen. 

Började naturligtvis oroa mig över att förlossningen skulle sätta igång. Var gör man av en snart 2-åring med nästan 40 graders feber? Den enda jag lämnar över honom till och kan känna mig lugn är ju mamma och hon bor 6 mil bort. Men pratade med henne idag och hon kommer imorrn och avlastar mig. Syrran har ju sommarlov och de hade ändå tänkt komma på fredag och sedan hjälpa till med alla kalas vi har till helgen. Känns så skönt! 

Lillskruttan verkar ligga kvar där hon är, men jag tror hon ligger väldigt djupt. Hon är en jäkel på att sparka och trycka denna unge...En riktig knöl :-) Nu är det 6 dagar kvar tills hon är beräknad att komma men jag börjar mer och mer tro på att hon blir en juli-bebis... Men det visar sig.

6 dagar kvar till BF innebär 3 dagar kvar till lille As födelsedag. Vart har tiden tagit vägen? Det undrar jag. Känns som att jag missat så mycket och då har jag ju ändå haft honom hemma större delen av hans liv. Hujedamej så stor han blir!

Nu ska jag passa på att ta en kopp te med honung och 2 Alvedon innan jag går och lägger mig igen. Hoppas verkligen att jag kan somna direkt. Sover så förbaskat illa såhär på slutet av graviditeten...


Lägger upp bilder från shoppingen imorrn. (Inget vidare ljus att ta bilder i 1.20 på natten ;-))

Niccan

är bara arg och less just nu. Min fina avlastning...Mmm det har funkat bra fram till nästa vecka, samma vecka som bebis är beräknad. Måndag skulle han ha nåt möte med lunch, tisdag kommer han som han ska. Onsdag ska han äta med jobbet, så jag får ta med mig lille A till mvc (ingen höjdare), torsdag fyller lille A år, då har han bokat in att han ska lämna blod. Fredag sommarlunch, lördag jobbar han hela dagen. Vi har barnkalas och som tur är kommer mamma hit och hjälper till. Söndag har vi släktkalas och det är också den dagen bebis är beräknad. Jag blir så less! Det är ju den här veckan som det ska vara så tomt som möjligt. Man vet ju inte alls när hon kommer. Usch, känner att jag kommer vara helt slut efter den här veckan. Och mitt humör kommer väl inte vara speciellt trevligt och vem går det ut över? Jo lille A! Det låter så jävla bra hela tiden och sen står jag där i alla fall i slutändan och får fixa allt själv, blir så förbannad. Hela lghten måste ju dessutom städas inför alla kalas. *morr* 

Och visst han kommer hem skapligt mot om han jobbat heltid, men det är just själva grejen. Bara några timmar senare gör stor skillnad för mig...

10 dagar kvar till BF, 7 dagar kvar till lille A fyller 2 år

Ja... så är det. Har ju haft en hel del känningar, men nu är de som bortblåsta så hon ligger nog kvar ett tag till. Min kusin trodde hon skulle komma 22 juni, så vi får väl se. För min del skulle den 15e passa bra:-) Men men hon kommer när hon är klar. Önskar bara jag slapp ha ont mer & längre än nödvändigt. Vill ju så gärna ha ut min lilla skrutta så jag får tillbaka min kropp. Igår var hon sjövild, for fram och tillbaka och sparkade och hade sig. Jag trodde att de skulle lugna ner sig på slutet. ?

Om 7 dagar blir min lille bebis 2 år. Tiden går på tok för fort. Tycker inte det var så längesen som han var bebis, på riktigt. Nu är han ju stora killen och jag känner inte alls att jag hinner med honom. Är det såhär när man blir gammal? ;-) Har planerat in kalasen i alla fall. Sen får vi se om de kan bli av som planerat, det beror ju helt på hur lillasyster behagar komma ut.

Nu ska jag plocka lite, vika tvätt och roa mig. Men först är det en blöja som ska bytas känner jag. Sedan ska väl skrutt sova är tanken. 

När Anders kommer hem ska vi åka till Kungsör och hämta vår halva gris. Sen ska det grillas mycket i sommar :-)

Blä!

Tar tillbaka det jag skrev tidigare om att det nog var på G. Det känns inte så. Hade värkar från och till fram till klockan 15, sen har jag inte haft en enda. Däremot mår jag skit, rent ut sagt. Har ett tryck över ögonen, lätt huvudvärk, är matt och trött i hela kroppen. Vilade 2.5 timme men kunde inte sova, utan låg och bara blundade. Brukar jag normalt sett inte kunna. Har dessutom ont på höger sida, högt upp... Antar att jag överansträngde mig lite när jag sprang på stan idag.

På G?

Sitter här med småvärkar som kommer och går. De är varken särskilt kraftiga eller regelbundna men det verkar vara på G i alla fall. Fick första värken igår kväll, sen var det lugnt, förutom ilningar och molvärk. Blev väckt 4.40 imorse av en väldigt ledsen son. Han kom in till mig och skulle läsa tidning men där går gränsen. Runt 5.25 somnade han om. Jag lyckades dock inte somna. Jag hade lite värkar från och till. Nu har vi precis gått upp och vi får väl se vad som händer. Har ju planerat att åka in till stan vid 9.30. Om jag tar med BB-väskan samt lille As väska borde jag kunna åka in i alla fall. Är ju närmare USÖ på stan mot vad jag är här, samt att lulla runt i affärer kanske skyndar på det hela lite ;-) Måste verkligen köpa en ny amningsbh, då jag lyckades ha sönder min enda sköna i lördags.


Eftersom vi blev lite sent tillfrågade att vara gudföräldrar, samt inbjudna till dopet så hann vi aldrig få hem doppresenten så den får han i efterhand. Tänkte i alla fall slänga in en bild här, då den är beställd. När lille A döptes så fick han i stort sett bara sparbössor, han har mängder, så det kommer jag aldrig våga köpa. Men han fick också lite pengar och en del av dem använde vi till att köpa ett dopminne. Jag blev så kär i den så jag har köpt en likadan till gudsonen. Jag har beställt den på www.grannas.com och köper ni en sån här när ni ska på dop, är risken väldigt liten att barnet får två likadana:-)


Sedan skriver de Dopminne på ena sidan, datum på andra sidan och namnet på barnet över bröstet på hästen. SÅ FIN!

Går i väntans tider

mer än någonsin känns det som. 12 dagar kvar till BF, men hon verkar ligga bra där hon ligger, precis som bror hennes gjorde. *suck* Varför ska mina ungar trivas så bra därinne? Orättvist med tanke på hur jag mår som gravid. Men men... 

Håller på och städar här hemma. Har hållit på i flera dagar, i omgångar. Rensar lite samtidigt och då tar det tid, men det går framåt- Tänkte se om det går att städa ut henne, men det verkar inte så.

Anders har gjort i ordning vagnen så nu ska den monteras ihop och fotograferas och sedan åker den ut på Blocket. Går ju inte att ha en stor vagn stå, när man har så dåligt med plats som vi.

Idag kom fotografierna! Vi var ju iväg till öppna förskolan när de hade fotografering i och med att lille A inte går på dagis längre. Så det gäller att utnyttja resurserna som finns. Och OJ vad stor han blivit! Det blev så tydligt på kortet tycker jag. Lägger ut en bild här, den är inte jättebra för jag har fotat den med mobil och sedan ljusat upp den lite. 
Mammas stora kille!



Har fått mycket komplimanger för hans kläder så ska börja skriva vart de kommer ifrån om det är någon som är sugen ;-) Den här t-shirten kommer från våren/sommarens kollektion av Me&I. Går att beställa via säljare på www.meandi.se . De är ganska stora i strl.

Mios dopkort

I helgen var vi på dop och inte vilket dop som helst utan lille Mios dop. Jag & Anders fick bli faddrar, så det känns verkligen jätteroligt. Här är i alla fall kortet som jag pysslade ihop till dopet. Håller på med ett studentkort för tillfället, men det är inte helt klart, så lägger nog ut det i morgon.


RSS 2.0