Marieberg, Kungsör

Sonen är hes och hostar, men har inte feber så vi är glada ändå :-) Idag skulle vi egentligen ha lekt med Anki och hennes barn, men tydligen var lilltjejen rejält förkyld och då lilla A är så känslig så bestämde vi oss för att ställa in. Kanske lika bra, då vi ska iväg till Marieberg vid 12 och sedan vidare till Kungsör. Han behöver nog få sova ordentligt och det blir nog mycket nog ändå för honom. 

Ska handla med en massa saker till mamma, eftersom hon precis flyttat, men det kommer nog slinka med en hel del annat också :-) Lägger upp bilder senare.

Nu ska jag packa det sista och göra mig iordning. Sen ska nog sonen i säng rätt snart så han hinner sova klart.

Fondväggen har fått första strykningen!

Äntligen, äntligen! Efter mycket velande, då jag först bestämt mig för en ljusrosa fondvägg, men sedan tvekade, då sängen är röd, så bestämde jag mig för nån typ av grön, limegrön färg. Och igår målade gubben min på första lagret:-) Och det blev... GRÖNT, väldigt GRÖNT! Men tror det är som med sonens rum. När vi öppnade den färgburken stannade vi upp och tittade på varandra och tänkte... OJ! Men vi är jättenöjda med resultatet så förhoppningsvis blir det likadant här, när man fått måla klart och inreda. De övriga väggarna är vita. Längs med ena väggen går det en planka och den har vi målat i samma färg som fonden, för att förlänga den och sen ska listerna målas i samma gröna färg. Tror det kommer bli så bra!

Imorrn ska vi till Marieberg & Ikea och köpa golvet som ska läggas in där. Och så ska jag kika efter lite inredningsgrejer. Men har inte tid att gå där hela dagen då vi sedan ska åka till mormor som flyttat in i nya lägenheten och där blir lilla A och jag kvar ett tag. Jag klarar ju inte av att leka med honom och jag känner mig så trött och har så dåligt samvete över det så det ska bli skönt att få lite avlastning. Hon har dessutom flyttat till nedre botten och fått en jättestor altan så det blir toppen för min lille skrutt :-)
Den här fina lampskärmen, samt ett tyg i samma mönster vann jag på Tradera. Rena rama fyndet! Bara tyget kostar ca 249-270 kr/meter och lampskärmen kostar nog närmare 400-500:- . Jag betalar totalt 165 kr och det är med frakten inräknat :-) Tyget ska jag försöka sy ett överkast av är tanken. Någon som vet om det är krångligt?

Hoppas det blir lika fint som jag tänkt mig :-)


Om det är någon som har en sänghimmel från IKEA, en vit med gröna blad och gärna vill bli av med den, kontakta mig :-)

Full fart hela helgen

Idag har vi inte fått mycket gjort alls, faktiskt ingenting. Vi har inte varit ute, trots solen. lilla A är jättetrött och jättegrinig och jag vet inte alls vad som felas honom. Jag är lika trött jag och skulle vilja få massor gjort, men jag orkar helt enkelt inte. Men det kanske inte är så konstigt?

I fredags var vi i Tybble & lekte med Anki & hennes ungar, på kvällen tog vi det lugnt. 
I lördags rensade och röjde vi i alla garderober, samt en massa annat hushållsarbete. Var helt slut på kvällen och oj vad det värkte i fötter & ben.
Igår städade jag kylskåpet och plockade i lägenheten. Sen på eftermiddagen kom svärisarna som ville låna tvättmaskinen då de har problem med sitt avlopp. Grillade gjorde vi också, mums! Men jag kände av både mage, rygg och ben igår. OM det var förvärkar som kom igång, eller helt enkelt så att lillstjejen misshandlade mig inifrån i ren protest det vet jag inte. Men ont hade jag!

Så idag har det inte funnits nån energi alls. Nu ska vi snart försöka fixa lite middag. Det blir tortellini med sås av köttet som blev över när vi grillade igår, samt korv och bacon. Hur enkelt som helst men jag är så omotiverad så till och med att ringa efter köpepizza känns för avancerat. Då är det illa!
Har äntligen bestämt mig för hur jag ska göra med lilltjejens rum. Ska iväg imorrn & köpa färgen. Har dessutom hittat lampa och ett tyg att sy överkast av. Golv ska inhandlas på fredag och jag hoppas även på att hitta en matta. Så bara det är målat och klart så får jag sätta igång med själva inredningen :-) Skoj!

Less!

Jag är världens absolut hemskaste människa. Vissa dagar vill jag bara flytta till en liten trea och bo själv med mina barn. Bara rå om varandra och skita i allt vad partnerskap och allt innebär. Just nu känns det mest som en stor börda, inte som att ha någon att dela allt med, att stötta varandra och allt sånt crap! Just nu känns det bara slitigt och det känns som att det vore enklare att bo själv, att veta att jag hade ansvaret för allt där hemma och sen sköta det därefter. Jag vet att det är tröttheten och gravidhormonerna som talar. Jag upplevde samma sak när jag väntade sonen. Nu känns det dock mer komplicerat än det gjorde då, men det beror väl på att sonen faktiskt finns. Blä! säger jag bara för att känna som jag gör. Men nu är det bara 66 dagar kvar till BF, mindre än 10 veckor, men åh vad det känns långt! Visserligen känns det inte som att hon kommer att ligga där så länge, men man vet ju aldrig säkert. Dock stämde känslorna vad gällde sonen... Att jag väntade en son och att jag skulle gå över tiden. Fick ju rätt på båda. Den här gången har jag känt att det är en flicka och enligt ultraljudet ska det vara det också, så vi får se om känslan vad gäller datum stämmer också. 

Idag har jag tvättat det mesta av bebiskläderna. Det som inte hanns med slängdes i tvättkorgen då vi har tvättstugan i morgon. Har även packat en liten väska till lilla A med ombyte, pyjamas, tandkräm & tandborste samt viktigaste medicinerna. Så om det blir bråttom är det bara att ta med ryggsäcken & sonen och åka till våra vänner med honom. Tanken är att han ska vara hos mormor, men hon bor 6 mil bort så det är frågan om hon hinner ta sig hit om det går fort. Skönt att ha en back-up i varje fall. Så nu var hans väska packad. Bara min kvar. Problemet är att jag insett att jag inte har en enda amningströja! Jag har EN amningsBH som sitter skönt och som jag kan ha och den kan jag ju inte gärna packa ner... Nej får köpa nån mer när lönen kommer. I övrigt ska jag leta fram mjukisbyxor och linne, samt någon klänning så jag kan slänga ner de i väskan. Kläderna till bebis hänger ju på tork.
Mitt största problem just nu är att jag inte hittar någon bebisfilt som faller mig i smaken. Sonen fick en brunvit-randig Po.P-filt, men nu gillar jag inte alls deras filtar. Antingen en vitröd-randig eller marinvit-randig, eller så säsongens filt, men den är blå med svampar och liknande. Jättefint...Om den inte varit blå med vita prickar, ser ju ut som att det snöar och bebis kommer ju i juni. Lite somrigare vill jag allt ha. Och då kom jag att tänka på Villervallas svartturkosa med stjärnor. Den vill jag ha. Jaha, bara det att den inte fanns med på hemsidan längre. *suck* Så då fanns det bara vanliga randiga kvar, inte alls lika roligt. Men det får väl bli en sån om jag inte hittar någon annan. Den sonen hade ska jag lägga undan och spara åt honom. Har hittat en jättesöt rosa med vita prickar men tänk om de sett fel då, och det är en grabb? Nej, någorlunda neutral måste den vara... Möjligtvis att jag kan tänka mig den här, men tycker den är lite tråkig. Men den var ju inte så farligt dyr om man jämför med sonens.

Helst skulle jag vilja avvakta lite och se om det dyker upp någon med stjärnor på Tradera, men vet ju som sagt inte hur länge jag ska våga vänta. 

I morgon är tanken att vi ska träffa Anki och hennes barn och leka lite, men vi får se hur sonen är. Han har varit så trött och ledsen idag att jag misstänker att det är nån skit på gång. Men vi skulle behöva komma ut och träffa lite barn, så det vore ju bra om vi kom iväg. Och dit kan jag ta bussen utan att behöva byta, sånt gillar jag :-)

Planerna för helgen består av att vi ska packa klart väskan, städa hela lägenheten ordentligt och om vädret tillåter ut i skogen och grilla. Vi får väl se vad som blir av. Ska försöka få ordning på lilltjejens rum också...

Ska göra ett nytt försök att lägga sonen, som inte alls ville sova när jag tyckte att han skulle göra det. Men han träffade inte pappa alls igår och har dessutom sovit 2 ggr idag, så han fick väl vara uppe lite längre då. Men nu är det lite gnälligt tycker jag.

Solen skiner idag också :-)

Min son behöver verkligen klippas. Idag står det åt alla håll och kanter. Tur att det fortfarande är så man har mössa på de små ute ;-) Speciellt idag är han riktigt snygg. Han rör sig ju så mycket när han sover och igår kväll svettades han massor och det gör väl inte saken bättre. Slänger in en bild på hur han sover.
Det här är nya stilen. :-)

Jag brukar matcha det mesta men då han svettas som en gris så måste han ha linne max på överkroppen. Förut sov han bara i boxer så det har vi så det matchar men sen började han bli så kall om benen så då var vi tvungna att ta till långbyxor. Men det är nog dags att börja med boxer igen. Vi har ju eftermiddagssolen på samma sida som sovrummen så det blir rätt så varmt där, när vi har så fina dagar som nu :-)

Idag började maken och jag dagen med att gräla. Kul, när man knappt såg varandra igår, men vi har helt olika syn på det mesta känns det som. Men men, det resulterade i att jag blev arg och det resulterar i en adrenalinkick, så jag började röja köket. Fick mer gjort där på 10 minuter än jag fick på hela dagen igår ;-) Ska ta och fortsätta städa lite om en stund, men först, frukost! Sen dröjer det nog inte länge förrän skrutt behöver sova igen. Han kom intrampandes 5.50. Så vi tar förmiddagen inne och så går vi ut efter lunch.

10 timmar ute i solen :-)

Igår började vi dagen med att gå till vårdcentralen och lämna blodproverna som barnspecialisten ville ha. Borde ha gjort det tidigare men då lilla A varit lite småsjuk från och till har vi avvaktat. Men nu är det gjort!

När vi kom hem hade pappa satt ihop nya traktorn. Egentligen skulle han få den när han fyller år, men för att han ska kunna använda den maximalt fick han den nu istället. Han har ju noll koll på när han fyller år i alla fall.
lilla A har fått syn på traktorn.

Men han ville inte prova den. Till att börja med.
Men sen så...




Vi åt även lunch & middag på balkongen. Var väl inte jättevarmt, men vi slapp striden med att få in honom. Och han åt faktiskt rätt bra.

Vi var ute mellan 9-19, bortsett från mig som var i skolan några timmar. Men de båda andra var ute i stort sett hela tiden, de var bara in och bytte blöja. Vår!




Idag har jag lång dag i skolan men hur det ska gå till vetetusan. Hade rejält ont igår och då var jag bara där 2 timmar. Nu ska jag vara där i 6 timmar. Hujjedamej!

Ullaredsresan

kunde ha slutat illa flera gånger. Vi åkte kl 3 härifrån och den första timmen höll vi på att krocka med en grävling, såg ytterligare 2 grävlingar, 2 harar och ett rådjur. Vi satt och pratade och jag sa att det skulle vara roligt att se en älg irl, men på andra sidan stängslet. Vad händer? Jo, när det väl kommer stängsel, så kommer det en älg som kommer springandes över vägen så Anders fick tvärbromsa. Han undrade om jag ville se fler djur. Nej, det räcker tyckte jag. Vi såg dock ett antal överkörda grävlingar och några harar till. Rena rama djurparken!

Vi kom fram 7.30 vilket var helt okej även om vi planerat att vara där när de öppnade men det var inga köer så det var bara att gå rakt in. Nice! Och en himla skillnad mot när vi var där vid advent. Då gick det knappt att gå därinne. Kl 10 var vi klara ;-) Men då kunde jag knappt gå! Jäklar så ont det gjorde i fogarna.

Köpte:

Tramptraktor med släp till lilla A som han ska få när han fyller.
Duplo traktor med släp
Sopbil på rea:-) 49.95:- som han fick på en gång
Magneter med Blixten McQueen som vi har satt upp på torkskåpet
Bäddset & örngott Blixten McQueen
Bäddset brunt till bebis. Skulle ha varit till vagga men var till spjälsäng, men men...
Shorts G
Badbyxor G
Frottébadrockar till båda ungarna. Bra att ha när man åker och badar
Mugg till mormor
Tweety-tröja till mormor
2 bikinis till moster F
1 tröja till moster F
Diverse kläder Anders
1 pussel till mig
1 par leggings till mig
Bullformar med motiv till mormor
2 kassar, en till pant, en till returpapper.
Skötbädd
Nappar & nappflaskor till bebis
Plastad frotté
Ankor på rad till bebis
Fischer Price- telefon till bebis
Julklapp till brorsan :-) Gäller att vara ute i tid;-)
Lite spadar och hinkar samt fordon till utelek
Baddinosaurie
Lego-grejer till G


Tror det var allt... Hmm... Hittade porslin som jag ville ha men det var inte läge att köpa det nu. Vi har ju en full servis så det är ju inte jättebråttom. Ska väl köpa nytt sen i alla fall som matchar nya tapeterna, men vi kanske ska tapetsera om först ;-)

Nu ska jag ta och greja lite här hemma. Anders har sovmorgon vilket passade bra då jag ändå vaknade och var pigg kl 6. :-) Lite scones ska fixas i ordning så småningom och sen ska vi gå ut! Bäst att passa på när solen är uppe. Senare ska vi skjutsa hem mormor & moster till Kungsör och så blir vi nog där större delen av dagen.
Kram!


Magont

Efter att ha haft ont i magen i flera dagar så ska jag in till förlossningen och lämna urinprov. Får vi se om det är en UVI som jäklas med mig, eller om det beror på något annat. Kan vara ligamenten också. Är ju inte jättelängesen jag fick sonen. 

Sonen går runt här hemma och säger apa, apa, apa. Ibland är det första ordet på morgonen. Då ska han upp & titta på Nicke Nyfiken. Men gärna för mig, då slipper jag Byggare Bob, MeckarMicke och Stora maskiner. :-)

Efter förlossningen ska vi åka till Marieberg och köpa present åt lilla A & Gs kusin Charlotte som fyllt år. Och sen vidare till Hallsberg för att fira henne. Men ska ta det lugnt. Skulle dock vilja städa men det är väl bara att avvakta. Har ju börjat få rejäla sammandragningar också. Hmm... Jag tror faktiskt inte hon kommer ligga kvar till BF-dagen, men vi får väl se. Det är ju svårt att säga i förväg.

Har fått låna massor av kläder i strl 50/56 och har köpt en del så nu behöver jag bara komplettera med vita strumpbyxor, någon vit body och strumpor, sen har hon kläder så hon drunkar i dem:-) Så skoj! Ska till Ullared på lördag (om magen känns okej) och köpa lite andra grejer vi behöver ha till bebis och även lilla As födelsedagspresenter. Han fyller ju inte förrän i juni, men skönt att ha det gjort IFALL hon kommer för tidigt.

Lördagen

tillbringades i Kungsör där vi åt påsklunch och tårta, då vi firade mormor som fyllde 47 år då. Mätta & belåtna begav vi oss hemåt och väl hemma så startade vi grillen och grillade för första gången den här säsongen. Åh så gott det var:-) Grillspett med ris blev det. Så nu kommer vi äta grillat framöver, när vädret tillåter. Älskar grillat! Borde ju inte vara så onyttigt heller då man inte använder något fett vid tillagningen. Vi äter oftast ris till, även om vi gör strips eller potatisgratäng ibland. Har hittat ett recept på potatispaket som vi ska testa någon dag, men det får bli närmare sommaren. 

Idag ska jag plugga. Har 2 uppgifter som ska in på tisdag och jag har inte börjat än. Som vanligt, men det finns helt enkelt inte tid när man är helt ensam med lilla A och speciellt som det har varit nu med påsk och allt. Men jag vet ju att det går fort bara jag sätter igång :-) Anders & ungarna är ute på gården och leker. De var ute och lekte igår när Anders grillade och lilla A blev helt förtvivlad när han var tvungen att gå in. Snacka om att man fått ett utebarn :-) Ur&Skur kommer passa honom perfekt! Bara vädret håller i sig och det är sol och uppehåll så kommer vi kunna vara ute mycket. Inget som säger att jag inte kan plugga ute:-)

Nej nu ska jag sätta igång. Uppdaterar kanske senare.

Fika med Linda & co

Idag har det varit full fart hela dagen. Vi bestämde oss för att åka och hälsa på Linda & co eftersom vi för första gången på länge är relativt friska, dessutom samtidigt som de var relativt friska! Inte många gånger det hänt senaste månaderna. Tog med lite fika och åkte dit. Fick jag gosa bebis också och dessutom låna hem en massa fina bebbekläder :-) Alltid lika roligt:-) Vi blev dock kvar lite längre än vi tänkt, vilket resulterade i att lilla A inte sov någonting förrän i bilen på vägen hem. På bilden nedan dricker han lite välling. Han ville prompt dricka den i Mayas tält så så blev det:-) PS: Se så fin han är i Po.P-kläderna ;-)


t;
Vi hade ju tänkt grilla när vi kom hem, men då var ingen av oss hungrig så det får bli en annan dag. 

Imorrn ska vi åka till Kungsör och äta påskmat hos mormor & F. 


Min lille skrutt har varit totalt omöjlig att lägga senaste kvällarna. Det har tagit 2 timmar! Han vill inte alls sova och nu börjar jag fundera på om det har något att göra med det faktum att han haft mycket mardrömmar ett tag. Kanske är en utvecklingsfas?

Lillskruttan i magen är fortsatt vild. Nu är det 79 dagar kvar till BF. Anders har börjat måla hennes rum, ska bli skönt att få lite ordning.

Påskägg

Varje år säger jag till mig själv att nästa år, då ska jag börja med påskäggen i tid. Och vartenda år sitter jag veckan innan (dagarna innan) och stressar ihop dessa påskägg vilket gör att det inte känns så roligt mest som ett måste. Men här kommer bilder på de i alla fall, samt ett foto på det påskägg lilla A fick förra året. 2008 dekorerade jag äggen med bönor, ska se om mamma har kvar det hon fick i så fall kommer det upp en bild på det också så småningom.

lilla As påskägg 2009


lilla As påskägg 2010


Gs påskägg 2010
(gick tyvärr inte att få bort glansen efter blixten, men men)



Fs påskägg 2010




Nästa år SKA jag sätta igång i tid... Då är det ju 4 påskägg som ska göras...

Köttfärssås med röda linser

Har på min Facebook-sida för flera dagar sedan utlovat ett recept på köttfärssås med röda linser, men det har inte kommit upp här på bloggen då jag haft fullt upp, haft barn som vägrat somna på kvällen och varit helt utmattad när kvällen kommit. Men här kommer det i alla fall! Kan tillägga att min son, som knappt äter ngt alls, faktiskt åt riktigt bra av det här :-) Min man och jag efterkryddade lite.

Köttfärssås med röda linser

1 st gul lök
2 st morötter
4 st champinjoner
3 st vitlöksklyftor, pressade
4-5 tomater
1/4 paprika
½ dm squash
2 msk olja
500 g köttfärs
2 tärningar grönsaksbuljong
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 msk italiensk salladskrydda
2 msk ketchup
3 msk chilisås
0.6 l vatten
0.75 dl torkade linser


RSS 2.0