Så det kan gå!

Linda kom över och ville låna symaskinen. Det är mammas symaskin då vår gått sönder. Jag lånade den för att jag skulle sy diverse grejer. Nu är det bara så att jag är totalt kass på att sy och knappt blev godkänd i syslöjd i skolan. Men men. På senare tid har jag fått för mig att jag ska börja sy. Problemet är att jag avskyr att mäta och har noll koll på hur man gör men i alla fall. Nu var maskinen upplockad och jag tänkte att jag kunde börja med de där vimplarna jag sagt att jag ska göra. Så jag börjar greja och ha mig och det slutade med att jag sydde en påse som Alexander kan ha sin pyjamas i och hänga på sängen. Den är varken speciellt vackert sydd eller perfekta mått, men fyller förhoppningsvis sin funktion. Här kommer en bild på den. Dock inte på dess rätta plats då vår lille skrutt sover där.Slänger in en bild så ni får se hur den ser ut.

Matsedel för 2 veckor framåt

Då jag håller på med min receptpärm har jag varit ute på diverse matbloggar och andra matsidor, vilket betyder att jag hittat en massa recept som jag är nyfiken på att testa. Här kommer då listan för de närmaste 2 veckorna, med start imorgon. Eftersom sonen inte går på dagis måste vi äta ordentlig mat hemma 2 ggr dag.
Har skrivit under rätt varifrån den kommer, så kan ni själva leta reda på receptet om ni vill ha det och så vill jag inte stjäla credit för något som inte är mitt :-P

Lördag v.8:
Paj med korv & bacon, körsbärstomater
Potatisgratäng & fläskfilé med beasås

Söndag:
Soppa & pannkaka
Köttbullar & potatis med brunsås

Måndag v.9:
Korvstroganoff & ris
Fisk i ugn med potatis

Tisdag:
Tortellini med smarrig sås
(hallonblabar.blogspot.com)
Pyttipanna med ägg & rödbetor

Onsdag:
Omelett
Fredagskyckling med pasta
(hallonblabar.blogspot.com)

Torsdag:
Pastapytt med grönsaker
Ugnsstekt falukorv med mos

Fredag:
Biffstroganoff & ris
Fläskfilégryta Creme Bonjour med ris
(vanillaskykitchen.blogspot.com)

Lördag:

Korvstroganoff & ris
Pizza

Söndag:
Hamburgare med bröd
Potatislåda med kassler
(www.matklubben.se)

Måndag v 10:
Korvstroganoff & ris (rester)
Stuvade makaroner & pannbiff

Tisdag:
Köttbullar & makaroner
Fiskpinnar med potatis & sås

Onsdag:
Paj
Pitabröd med kyckling

Torsdag:
Paj (rester)
Moussaka på svenska
(www.matklubben.se)

Fredag:
Våfflor
Tacos



Idag vaknade sonen kl 4

vilket inte var så förvånande då han somnade 17.10 igår eftermiddag, efter att ha lagt ner kudden på golvet och rullat ihop sig till en boll.

Så går det när man envisas med att inte sova middag. 

Idag ska jag ta mig in till stan för lite shopping. Både Gabriels och Alexanders mjukisbyxor är för små, trots att de är i rätt storlek. Blir inte klok på mjukisbyxor. Andra byxor från t.ex. H&M kan de ha i rätt storlek, nästan så de blir stora, men mjukisbyxor som ska vara lite pösiga, där får man gå upp flera storlekar. De borde väl vara större rent logiskt?

Efter det har jag skola och idag ska vi sitta och lyssna på redovisningar hela dagen. Inte helt roligt. 

Är fortfarande rätt så förkyld. Nästäppt, ont i halsen och trött. Huvudvärk har jag också, men ingen feber. Känns precis likadant som förra gången, för 2 veckor sen. Jag och Alexander turas om att vara sjuka varannan vecka. Mår illa också, men vet inte om det beror på hunger eller liknande, eller om bebis ligger och trycker på. Hon är sjövild i varje fall. Har testat att äta men inte har det hjälpt, men när jag låg i badet släppte det, men så fort jag satte mig upp kom det tillbaka.

Nu ska jag sätta igång och städa. Anders som är hemma för att vabba ligger på soffan och sover, så där lär man ju inte få så mycket hjälp och Alexander tittar på Nicke Nyfiken. Åh vad han skrattar när han ser den!

Solen skiner!

Idag skiner solen och trots att jag är rätt så förkyld så känner jag mig ganska pigg. Så på förmiddagen var vi ut och lekte lite i snön. Första gången på evigheter, eftersom Alexander varit så sjuk. Och det märktes att han älskade det :-)

Tyvärr finns det inte mycket att göra ute för de här små, speciellt inte när de lagt all snö de plogat bort från gångvägen över alla lekgrejer på gården, men men... Alexander hämtade gräsklipparen och klippte snön. Och det roade han sig rätt bra med.
Såhär ser det ut vid lekhuset som är så populärt på sommaren. Här har de dock inte hällt på nån snö. Gunggrejerna har de täckt över helt...

Spontanshopping

Ja trots att jag mådde förjävligt och Alexander var lite trött så blev det lite shopping idag.

Alexander fick välja själv, så han shoppade den här fina tröjan på Po.P.
Och shoppar man, så får man ju bära påsen också:-) (Se hur snyggt hans tröja matchar påsen ;))




Vi var in på babyproffsen då jag stör mig så på Alexanders bilbarnsstol, så vi tittade på en ny och pratade med en tjej där. Då visar det sig att anledningen till problemet med stolen är att det fattas en liten plastbit som ska stoppa grenbältet så det inte åker upp och klämmer till honom på revbenen. De visste att en del stolar sålts utan den delen... Kan ju vara bra att meddela om det då, kan jag tycka. I alla fall så fick vi den delen. Gabriel fick en ny bilstol i helgen så då var det fixat. Och då vi inte behövde köpa någon ny åt Alexander, passade vi på att köpa ett babyskydd till bebis istället då det var nedsatt :-)
Det blev ett AktaGraco Logico S i färgen Vega:-) Väldigt neutralt i färgen, så det passar bra oavsett om det blir en pojke eller en flicka.
Andra saker som slank med var linne & boxer till Alexander då det är det enda ungen klarar av att sova i utan att bli som en kamin. Har bara 3 set och de går åt fort kan jag säga...

Depp

Idag mår jag inte bra alls. Jag är så trött och ledsen att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Alexander är fortfarande sjuk och äter riktigt dåligt. Han har inte råd att tappa så mycket i vikt nu. Det räcker med att kurvan stått still sen i december. Nu undrar jag om han inte dessutom gått ner i vikt då jag tycker att blöjorna helt plötsligt har blivit större. Förut hade man flera cm mellan flärparna när man fäst blöjan, nu går de kant i kant... Och jag känner mig så oerhört maktlös. Vet inte vad jag ska göra. Som det är nu får han äta precis det han vill. Blir lycklig när ungen mot förmodan äter upp en hel kanelbulle! Hur sjukt är inte det??? Men vad ska jag göra då? Han äter knappt välling, ingen mat, dricker lite. Nu äter han dessutom penicillin och jag tror han blir illamående av det för han äter ännu mindre än vanligt. Han behöver få vara frisk några månader så han kommer i fas igen och kommer ikapp i kurvan... Tror han varit på dagis typ 10 dagar sen jullovet och vi är i slutet på februari. 

Min underbara lille skrutt. Bröt ihop lite för en stund sen. Då hämtade han ett snorpapper på vardagsrumsbordet och kom och torkade av mina kinder. Så underbart söt! Nu ska jag göra iordning lite välling och se om han vill sova lite innan det är dags för nästa penicillinkur. 

Jag skulle vilja åka till mamma i helgen då det är enda stället där jag får lite avlastning. Anders var dock inte så sugen på att köra, eftersom det snöar så mycket, men vi får se vad han säger när han kommer hem. Han skulle känna på väglaget. 

Har dessutom prov på tisdag och jag har inte ens börjat plugga än. Provet igår, vete tusan hur det gick då jag inte pluggat till det, men det är gjort i alla fall. Har en redovisning nästa vecka också men den inser jag att jag inte kommer att orka med så har redan meddelat läraren. 

Tror att jag har alldeles för mycket gravidhormoner i kroppen just nu och jag saknar mina antidepressiva tabletter just nu. Jag vill inte må såhär!

Nytt recept- Kasslergryta

Då jag, av nån anledning, helt plötsligt har lessnat på allt vad mat är så har jag börjat experimentera och prova nya maträtter som jag hittar i olika bloggar och matsidor. 

Idag provade vi ett nytt och det kommer här!

Kasslergryta

600 gr kassler
margarin
2-3 tsk curry
1 röd paprika
1 grön paprika
½ grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2 msk chilisås
svartpeppar & vitlökskryddan Heta nätter. (går naturligtvis att byta ut mot färsk vitlök)


Här serveras det med Basmatiris och grönsaker (majs, ärtor, broccoli, gurka och tomat)

Återkommer med hur det smakar. Det står i skrivande stund på spisen :-) Men det luktar gott!


Nu har vi ätit mat och både jag & maken tyckte det var riktigt gott. Sonen smakade inte ens, men då han precis haft 39-41 graders feber i 3 dagar och efter det öroninflammation, så äter han knappt alls annars heller. Kommer helt klart göra om det igen!

Sonen sjuk. Igen

Ja, så blev han sjuk igen då. Det var väl väntat eftersom han fick MPR-sprutan förra fredagen, men inte trodde vi han skulle bli såhär dålig. Han har haft 39-41 graders feber i 3 dagar, varav han fått feberkramper 2 dagar. Så inatt var vi in till akuten. Fick träffa en jättebra läkare och fick med oss en Ipren hem. Skulle det vara så att febern inte gått ner till imorrn skulle vi ge oss iväg till vårdcentralen och eventuellt få penicillin. Men nu har febern äntligen gett med sig lite tror jag. Att ingen tipsat om Ipren förut? Irriterar mig faktiskt lite, men men... Nu blir det till att se till att ha koll på honom när han börjar bli hängig och dagis kan fan inte låta bli att ringa när ungen har 39 grader...

Lite ironiskt är att vi var på akuten förra året också på alla hjärtans dag, då han var så dålig i magsjuka. Trend? Hoppas inte!

Idag fyller jag 26 år, så i lördags var vi och åt på Akropolis. Så gott, jag älskar verkligen deras plankstek, underbar! Idag firar vi lite mini bara. Eftersom vi är så trötta efter akutbesöket så köper gubben med kinamat hem, så vi slipper laga mat. Skönt!


Po.P

Måste slänga in en bild på Alexander i nya fina PO.P-tröjan. Alexander såg mönstret i en tidning. När jag frågade om han ville ha en sån tröja, tittade han bara på mig, log och sa Jaaaa... Så då fick det bli så. Han är bara 80.5 men tröjan är i strl 98, men inte ser den så stor ut? Var tvungen att vika upp ärmarna , men hade väntat mig att den skulle vara mkt större, så nu undrar jag om ungen tänker hoppa över strl 92?


V.22, funderingar kring vagn och annat

Ja nu är man inne i v. 22. Jag missade hela v.21, har ingen aning om vart den tog vägen. Känner skruttan hela tiden, speciellt på kvällarna, men även under dagen. Hon är stark och ihärdig :-) Precis som bror hennes var, så vi får väl se vart detta slutar. Sparkarna kom mycket tidigare den här gången. När jag väntade sonen kände jag första sparken i v. 20 och Anders fick känna på utsidan i v. 22-23 tror jag. Den här gången fick han känna i v.19-20, medan jag har känt henne ordentligt sen v. 16. 

Satt en dag här och pratade  med min son, som är 20 månader. Han är väldigt fascinerad av magar i allmänhet, mammas mage i synnerhet då den börjar bli stor. Han ska dra undan alla lager av kläder och lite smått våldsamt köra ner sitt finger i naveln på en. Inte helt skönt. I alla fall så drog han undan kläderna och lade handen mot magen. Jag försökte förklara att det låg en bebis därinne varpå han lutar sig framåt och tittar i naveln för att se om han kan se in till bebisen. Trodde jag skulle skratta ihjäl mig, så söt var han. Nej, det där kunde han inte förstå :-)

Var in på Babyproffsen igår och tittade på vagn. Jag hade än en gång ändrat mig angående syskonvagn och kommit fram till att jag MÅSTE ha en. Bara tanken på att ha Alexander på ståbräda när man ska åka in till stan och så kanske det inte finns några sittplatser på bussen. Var gör jag av ungen? Så nu har jag bestämt mig för en Phil & Ted Vibe då det är enda alternativet, då jag vill kunna ta tåget till mamma. Hittade dessutom nya Emmaljunga Scooter 2.0 och oj vad jag blev kär! Måste ha en annan vagn till Alexander då jag inte klarar av att dra Emmaljunga City Cerox 360, med all denna snö och denna foglossning. Det går inte! Bättre nu när de plogat men i alla fall. Och han måste ha en vagn till dagis till hösten i alla fall.  Men den är bara sååå snygg! Se bild, men försök tänka bort att den är orange... Om du nu inte är väldigt förtjust i den färgen, jag är det inte. Kolla stänkskärmarna! och så är det en praktisk ficka med dragkedja i suffletten där man kan ha plånbok och liknande när man inte behöver släpa med sig stora skötväskan.


BB-kläder

Hittade de här fantastiskt söta klänningen när jag var inne på POP och kunde inte stå emot den. Så den fick det bli och en vit mössa och ett par vita byxor. Tyvärr hade de inte några matchande strumpor,så det får bli ett par vita. De hade en matchande mössa men den såg så stor ut. Tanken är att hon ska kunna ha de när vi åker från BB.
Var in på Po.P igår och hittade ett par haremsbyxor i en helt underbar blå färg, så de ska jag köpa tillsammans med bodyn som är i samma mönster som klänningen ovan, men blå. Skulle det sen visa sig att de såg fel på ultraljudet och att det egentligen är en grabb kan han ha de vita byxorna och mössan ovan och den blå bodyn på BB.

Bebis

Såhär såg vår lilla skrutt* ut på KUB-ultraljudet vi gjorde i december.


Och såhär såg vår lilla tös ut på Rutinultraljudet i januari :-) Vi blev också framflyttade från 16 juni till 20 juni.

Krans

Eftersom jag tidigare har haft 4 olika bloggar och nu har tänkt att samla allt på ett ställe så flyttar jag över allt material från de andra hit. Därför kommer det bilder på min julkrans i februari ;-)

Tanken från början var att min kära mor skulle göra en krans till vår ytterdörr, så hon var ut och plockade granris. Av en slump bestämde jag mig för att åka och hälsa på henne just denna dag, vilket resulterade i att det var jag som gjorde kransen ;)

Vi köpte en innerkrans på Romantica i Kungsör. Av halm eller liknande. Sedan fäste jag granriset med ståltråd. Sedan petade jag in smågrenar här och där för att dölja det mesta av ståltråden. 



Sedan köpte jag band för 16 kr på Bokia och rotade fram några apelsinskivor jag gjort tidigare år till julgranen och några kanelstänger. Klart!


Scrapbooking

Köpte tidigt på mig scrapbooking-grejer men det tog lång tid innan jag gjorde något med dem. Har i alla fall börjat på sonens babyalbum och hoppas göra klart det innan lillasyster kommer till världen.

Ultraljudsbilden. Första sidan jag scrappade någonsin så den är ganska spartansk. Ramen köpte jag på http://fruksons.bloggspace.se .



Första bilden på sonen. Bokstäverna kommer från http://fruksons.bloggspace.se & pappret är köpt på Panduro.



Dopsidan. Bokstäverna från http://fruksons.bloggspace.se och papprena är från Panduro.

Alex fyller 1 år.Tyvärr fattas det en bild, då jag lyckades få lim på den och måste skriva ut en ny.

På stranden 2009.

Min son har alltid varit en riktig bananunge, men ett tag var han väldigt förtjust i äpple och då jag hittade de här söta äppelmallarna var jag bara tvungen att göra en äppelsida.

Ramar till sonens rum

Jag har gjort två ramar till sonens rum. De är båda målade i samma röda färg som möblerna på hans rum. Den första ramen är dekorerad med krossade musselskal som vi plockade när vi var på Kössö och hälsade på min bror & hans flickvän. I denna ram sitter numera en bild av min bror och sonen.

Den andra ramen är dekorerad med hattarna till ekollon, som jag gick och plockade på vägen till/från dagis hela hösten. De är målade i samma blå färg som väggarna i sonens rum. I denna ram sitter nu ett foto på min syster tillsammans med sonen.



RSS 2.0