Lycklig/lyckad

Vad innebär det egentligen att vara lycklig och har det något med att vara lyckad? Och vad innebär det att vara lyckad som person? Är det bilden man får från Hollywood-filmerna, att man är framgångsrik inom arbete, relationer och liknande. Men blir man automatiskt lycklig av det? Troligtvis inte. Och är man bara lycklig om man är lyckad, eller kan man finna ro i sig själv och vara lycklig fast man misslyckats inom olika områden. Och vem avgör om man misslyckats eller helt enkelt bara valt en annan väg? Och hur vet man att man inte är lycklig?

Torsdagen den 21 oktober

Idag har jag bestämt mig för att ta tag i sötsuget igen. Det gick ju så bra sist, tills jag blev sjuk. Kör efter samma förutsättningar som då. 2 glas Coca Cola om dagen, för att långsamt dra ner på det. INget godis, inga kakor, inget snacks på vardagar och under normala former på helgen.

Bara förkylningen gett sig ska jag börja cykla på träningscykel jag fick låna av svärmor. Har inte hunnit med det än eftersom jag varit så däckad. 

Idag är det dags för babymassage igen, kul :-) Och den här gången får lilla B följa med också ;-) Hon ska även få prova gröt för första gången trots att hon inte riktigt är 4 månader, men jag upplever att hon inte blir nöjd på ersättningen och hon ligger på översta rekommendationen så jag vill helst inte öka på den mer. Ska gå över på Nan 2 och hoppas den mättar mer.

Har avslutat Nora Roberts trilogi om Harpers Handelsträdgård. Gillar man hennes andra böcker så tycker jag absolut att man ska läsa den, fast jag tyckte nog att den var lite kuslig, men så är jag ju väldigt känslig också. Bra var de i alla fall och jag känner mig lite vemodig nu när det är slut, som vanligt. Har man en bokserie eller trilogi man läser och spänt går och väntar på nästa bok och nästa bok under flera år och så helt plötsligt så tar den bara slut... Sorg! Nu måste jag hitta något annat. Läser Nora Roberts böcker som är publicerade under J.D. Robb. De är bra och jag har fått hem tredje boken, men på något sätt så var jag tvungen att smälta Röd lilja innan jag kan börja läsa något annat.

Igår var Anders och hämtade den här fina hoppgungan. Vi hade en från Babyproffsen till Alexander men den gick så högt i halsen på honom så den var kass. Hoppas den här är bättre. Så här ser den ut iaf. Snygg!



Det har även ramlat in lite nya kläder, från H&M. Mest kläder var det till G som vuxit rejält senaste tiden. Det är han och lilla B. Lille A kan i princip ha samma kläder som förra sommaren. Den 27 oktober ska vi till barnmottagningen med honom. Spännande att se vad de säger.
Nu ska jag passa på att få i mig en kopp te innan lilla B vaknar igen. Då är det grötdags :-)

Helgen

Helgen har för min del mest handlat om att vara hemma och försöka bli frisk, vilket inte funkat alls. Mår bättre men hostan är hemsk! Anders och pojkarna har varit i skogen och jagat troll:-) Idag har vi varit i Kungsör och firat min lillasyster som fyller år på tisdag. Hon fick en mini-pc. Blev riktigt sugen på en sån jag också. I övrigt har det inte hänt så mkt. Jag har klurat en del på hur vi ska göra om här hemma och kommit på en hel del:-) Kul!

Tisdag & onsdag

Tisdagen den 12 oktober 2010

Idag mår jag inte bra. Usch. Har ont i halsen och känner mig så TRÖTT! Har inget sug efter någonting, det är väl det enda positiva. Vill bara krypa ner i sängen och sova bort dagen, men det är inget man kan göra när man är hemma med 2 småbarn. Vädret är fint så får se om jag orkar mig ut en stund. Blir dock ingen promenad för det orkar jag inte. Ingen träning heller, skit också, jag som var så peppad. Men men det är bara en förkylning så den går väl över. Gärna ganska snart för jag ska på me&i-party i morgon.

Har varit småsugen på godis på kvällen. Tycker nästan att jag förtjänade det så som jag mår, men jag lät bli. Tog en extra kopp te istället.

Onsdagen den 13 oktober 2010

Mår ännu sämre idag, nu har förkylningen hunnit ikapp mig. Har ingen feber men hostar slem och mår allmänt risigt. Så det blir inget me&i-party för min del. Skickar med Linda min beställning, men hade sett framemot att komma hemifrån en stund. Nåja, det blir fler ggr. Idag ska jag göra så lite som möjligt. Orkar inte mycket mer. Stör mig att jag inte kan träna, men det är så det är. Trist!

Idag fuskades det faktiskt lite. Men vad annat kan man göra när ens lille sötnos på 2 år vill baka efter att ha sett Lilla spöket Laban :-) Han fick dock baka med pappa eftersom jag är sjuk. Sen var ju mamma tvungen att provsmaka hans kladdkaka och säga att den var god. Trodde det skulle vara jobbigare än det var. Åt en liten bit, med glass till, men sen var det bra. Ingen orgie här inte :-)



Måndagen den 11 oktober 2010

Vikt 76 kg (på vår våg)

Idag har jag klarat en vecka av mitt nya liv. Jag har börjat med att dra ner på Coca cola, så jag dricker 2 glas om dagen, vilket är stor skillnad mot förut. Jag har också tagit bort allt godis, chips och fikabröd från vardagarna. Visst har det känts i kroppen! Har haft huvudvärk och varit enormt trött. Men jag tycker ändå att jag klarade första veckan riktigt bra. Har sagt att fredagar är det okej att äta t.ex. chips & popcorn och lördagarna godis. Så blev det inte riktigt. Jag åt en Snickersglass i fredags, men inget mer och i lördags åt jag godis, dock inga enorma mängder. Var inte speciellt sugen. Skönt! Det är dock mer än vad man kan säga om igår. Då hade jag ett rejält sug efter OLWs skruvar. Åh så gott! Men jag lät bli och det känns så skönt idag! Denna vecka ska jag även lägga till lite motion vilket passar bra då jag fått låna svärmors träningscykel. Ingen ultramodern direkt men den fyller nog sitt syfte. Ska dock ta det lugnt till att börja med och låta kroppen komma igång. Har ju precis varit sjuk också så det är nog viktigt att ta det lite lugnt till att börja med.

Mitt mål är att jag ska gå ner till 60 kg vilket enligt BMI är min översta vikt. Jag bör väga 55-60.


Uppdatering

Det har varit väldigt mycket ett tag nu, stora beslut som ska tas och mycket förändringar så därför har jag varken orkat eller haft lust att blogga speciellt mycket. För tillfället har vi valt en tillfällig lösning och därmed skjutit upp beslutet så länge, vi får se vad som händer. 

Igår var jag iväg och vaccinerade lillsnuttan för första gången. Det gick jättebra, hon var så duktig. Skrek ju men tystnade fort och tvärslocknade. Sonen skrek bra länge när man vaccinerade honom så det här var busenkelt :-) Hon vägde 6955 gram och var 61 cm lång. Lite tjockare och kortare än bror sin vid samma ålder. Idag har hon feber för första gången, lillsnuttan. Hoppas det går över fort!

Vi har även fått en tid till barnmottagningen för att kolla upp lille A. Äntligen, började greja med detta redan i februari så det har tagit tid. Ska bli intressant att höra vad de säger. Han äter fortfarande i princip ingenting alls. 

Imorrn ska vi åka till Kungsör så att barnen, främst lilla B, får bekanta sig med mormor som ska vara barnvakt på lördag. Lille A är inga problem, han älskar att vara hos mormor.
Hinner inte skriva mer nu. Måste tvätta håret och göra mig i ordning för babymassagen, dock utan baby denna gång. Men hon sover/äter ju varenda gång vi är där i alla fall så jag brukar ju få massera dockan istället. :p


Inbjudningskort dop

Har inte riktigt fått klart de, men i stort sett så... :-) Är ett enkelt kort med informationen om dopet på baksidan. Lilla snuttan fick vara med och fixa hon också, det är nämligen hennes fotavtryck. Hon tröttnade inte förrän på slutet :-)
Inte världens bästa bild men ni ser hur det ser ut iaf :-)



Första biobesöket

Idag har jag varit på bio med sonen för första gången. Jag var lite nervös innan för han har kommit in i en oerhört jobbig period. Om det är 2-års trots eller en reaktion på lillasyster vet jag inte men han har blivit totalt oregerlig emellanåt. När vi klev ur bilen på stan och han insåg att pappa inte skulle med, så bröt han ihop totalt och jag fick bära in honom på bion, tårarna bara sprutade. Jahapp, tänkte jag, så var det med det. Men bara vi hämtat ut biljetterna och gick för att köpa popcorn så gick det över. Sedan var det inte en protest, inte en tår eller någonting på hela tiden. Han följde snällt med och gav biljetten till mannen vid insläppet och satte sig snällt på sin plats. Tyvärr var han lite för lätt så stolen vek ihop sig med honom i, men med en upphöjning så gick det bättre. Sedan satt han som ett ljus större delen av filmen och mulade popcorn. Han pratade och pekade lite och log. Riktigt mysigt! Min son är lite skadeglad så när Lilla Spöket Laban ramlar och får en lampskärm på huvudet och kungen vrider sig av skratt så gapflabbar min son. Bredvid oss har vi en liten, söt, blond tjej som tittar på min son, sedan på sin mamma och så säger hon gravallvarligt: Man får inte skratta. Mamman visste väl inte riktigt vad hon skulle säga. : Jo lite får man skratta. Tänk så olika barn är. Fast jag hoppas verkligen att skadeglädjen lägger sig lite när han blir större. Han har ju viss empati i allafall och det uppskattas! Ja det var i alla fall helt underbart att få spendera lite tid med honom på egen hand, så naturligtvis började jag genast att fundera på när vi skulle gå nästa gång.

Här kommer en bild på sonen när han äter popcorn i väntan på filmen. Var lite roligt för han var nog inte den första som var på bio för första gången. Var många föräldrar som satt och fotade sina barn ;-)


I övrigt har vi inte gjort mycket idag. Jag och gubben fixade fotavtrycken till inbjudningskorten. Gick rätt smidigt faktiskt. Lilla B tröttnade inte förrän på slutet, så då blev det svårare men tror vi fick till tillräckligt många. Bild kommer när de är monterade.

RSS 2.0