Jultavla till barnens farmor

Hon har inte fått den än, men eftersom jag tvivlar på att hon surfar runt och läser min blogg så kan jag nog tryggt lägga ut den här :-P

Scrappade ihop en liten jultavla åt henne som hon ska få i försenad julklapp. Insåg dock att det är dags att framkalla lite kort. Har bara kort när B är riktigt bebis. Hon är ju stora tjejen nu!

Ingen superbild, men min kamera tycker inte om kvälls/nattarbete!

Fjärilar till B:s rum

Min lilla tjej har blivit stor! Snart 6 månader och vi har sänkt ner sängen ett snäpp. Nu är det även dags för mobilen att ryka. Istället har jag ägnat några minuter åt att göra pappersfjärilar att hänga i hennes sänghimmel så att hon fortfarande har något att titta på.

Googlade lite och hittade dessa fina och ENKLA fjärilar på http://www.skapligtenkelt.se/vikfjaril.htm Det kan faktiskt inte bli mycket enklare än såhär och jag tyckte att de blev riktigt fina.
Jag använde mig av designpappren som medföljer när man köper Top Model Design, där man får ett block med tjejer som man ska rita kläder åt med hjälp av mallar/ på egen hand och tanken är väl att man ska använda pappren till kläder. Men men, de blev fina fjärilar också :-)




Pepparkakor

Har varit skitdålig på att blogga, jag vet. Men här kommer ett tips i alla fall :-)

Om du inte redan har bakat dina pepparkakor och vill testa en ny pepparkaksdeg så prova den här! Det blir mängder med pepparkakor, enligt receptet ca 400 st. Degen är enkel att göra och den är SÅ LÄTTARBETAD! Och god :-)
Vet inte riktigt vart jag hittade receptet, men vet att jag fick det på en praktikplats för flera år sedan och det är det jag haft mest användning av av all kunskap och erfarenhet man fick:-P

Kan med fördel även användas till pepparkakshus. Vi gjorde en borg detta år och den består av denna pepparkaksdeg. Se bild nedan.

Tant Harriets pepparkakor

300 gram margarin (Jag gör på smör)
5 dl socker
1 dl sirap
2 dl kallt vatten
1 msk ingefära (mald)
1 msk kanel (mald)
1 msk nejlikor (malda)
2 tsk kardemumma (mald)
1 msk bikarbonat
ca 14-15 dl vetemjöl

Rör ihop margarinet/smöret, sockret och sirap till en smidig deg/smet.Blanda alla kryddor och bikarbonatet för sig och häll sedan i resten av ingredienserna. Arbeta ihop degen så den blir jämn och fin. Degen ska inte vara för smetig, men heller inte för torr. Låt degen stå i kylskåp över natten, inlindad i folie. Grädda pepparkakorna i 200-225 grader ungefär i mitten av ugnen (inte för högt upp hellre lite lägre än helt i mitten). Hur lång tid som behövs beror helt och hållet på vilken storlek och tjocklek pepparkakorna har :-)




Notera grodan framför borgen. Det är prinsen som inte förvandlats till prins än. Prinsessan befinner sig högst upp i ett av tornen. Krokodiler smyger runt om.



Syns lite dåligt på bilden, men ur revan i väggen kommer det en drake/dinosaurie. 


Kanske inte världens snyggaste, men jag har aldrig gjort ett pepparkakshus förut, så vi är nöjda här hemma ändå. Speciellt barnen gillar det :-)

RSS 2.0