Dagen som varit

Jag har varit trött och seg idag också men äntligen börjar det bli ordentliga sårskorpor på benen. 

Idag var det dags för middag hemma hos sonens bästa kompis, Liam. Gott som alltid och barnen lekte bra även om min son var på riktigt skithumör rent ut sagt. Men men. Fika fick vi också :-)
Sedan åkte Anders och hämtade min lillasyster som kom med bussen frå Gbg där hon hälsat på brorsan i 1 ½ vecka. Hon skulle egentligen hem till mamma men ville hit och se på Twilight så nu ser vi på första filmen. Anders passar på att jobba, så han slipper se filmen ännu en gång ;-)



Seg

Idag har jag varit såååå seg. Men jag fick faktiskt lite gjort innan segheten slog till totalt. Först var vi till biblioteket här hemma för att lämna tillbaka en massa böcker. De hade stängt så det var bara att slänga in dem. Sen Konsum och panta samt skicka iväg MOLO-jackan jag sålde på FB igår. Sedan åkte vi in till stan för att låna nya böcker, samt att jag skulle in till studievägledarna som tydligen sitter där. Fick fylla i en ansökningsblankett samt en valideringsblankett. De trodde det var i princip omöjligt att få plats till kurserna som börjar i augusti, men i så fall får jag söka till oktober. Frågan är vad jag gör de månaderna? 

Jaja, det löser sig på nåt sätt. 

Anders lägger Alexander, Beatrice sover redan. Sedan blir det soffan och titta på nya serien vi ser från början. Först var det Bones, men nu är det True Blood som gäller. Jag älskar vampyrer! Någon som har något tips på någon bokserie, tv-serie, eller film med vampyrer, så får ni gärna lämna en kommentar :-)

Här kommer en bild på en av mina favoritvampyrer. En svensk sådan dessutom. När jag först fick se honom i den här rollen måste jag erkänna att jag var lite skeptisk. Jag har mest sett honom i filmer som: Hundtricket, vita lögner och liknande. Och han har varit ganska... mesig. Men i True Blood är han så cool. Och ond. Lovely! 


Dock så måste jag erkänna att jag stör mig så på placeringen av vampyrtänderna i den här serien. Mycket sexigare när det är tredje tanden och inte den andra... Men men.... Man kan inte få allt ;-)

Tävling.


Var med http://beabus87.blogg.se/2011/july/tavla-om-en-valfri-namnplansch-fran-annaform.html#comment och tävla du också! Tävlingen pågår fram till den 7 augusti.



I Kungsör

Bestämde mig ju för att åka till Kungsör, sagt & gjort. Det tog dock längre tid än jag räknat med då det var signalfel i Norrköping som påverkade trafiken även uppåt, så från Arboga var det anslutningsbuss, som dessutom kom sent så 40 minuter försenad blev jag. Men men. Johan hämtade upp mig och när jag kom till mamma fick jag mat :-) Lyx! Har inte gjort något ansträngande sen jag kom hit. Var superskönt att få sova hela natten och gå upp när jag ville, efter att ha fått ligga och dra sig en stund. Det är fantastiskt vad dessa minuter i sängen gör med en, från det man vaknar tills man kliver upp om man får chansen att ligga kvar en stund. Man hinner sträcka på sig och låta kroppen vakna och hjärnan kommer igång. I normala fall blir man väckt (betydligt tidigare än man vill) och så direkt upp och göra välling och sedan är dagen i full gång. Nu gick jag upp när jag ville, gjorde i ordning lite te, pratade med Johan & Anton (Johans pappa). När de sedan åkte och jobbade tog jag med Hubbas på en promenad och nu slappar vi båda. Jag tänker ligga och läsa större delen av dagen.

Mår betydligt bättre vilket till stor del beror på att jag börjat ta mina tabletter igen och dessutom få lite egentid. Underbart.
Funderar på att skaffa hund. Eller bli fodervärd. Då har man en anledning att gå ut och gå :-) Jag har aldrig sett mig som en hundmänniska, men å andra sidan har jag aldrig haft hund. Men det måste vara en liten hund i så fall.

Askersundstripp m.m

Var iväg till Askersund och hälsade på svärföräldrarna. Gick sådär. Jag var ju inte på mitt bästa humör och ungarna var... ja som de är, när vi har alla 3. Dessutom är deras hus uppfyllt av saker och man vågar knappt vända sig om av rädsla för att gå in i något. Superkul med 3 klåfingriga ungar och en farfar som är väldigt rädd om sina saker. Blev inget långt besök. Vi kan helt enkelt inte hälsa på med våra små där :-/ Efteråt blev det glass i hamnen innan vi åkte hem.

Nu sover mina små och Anders lägger Gabriel. Imorrn åker Gabriel till sin mamma och det gör även jag. Ensam. Jag ska vara där tills på tisdag då Anders och ungarna kommer. Ska bli sååå skönt att få sova och förhoppningsvis är det vad som behövs för att jag ska må lite bättre. Måste även kontakta min läkare och se om jag kan bli sjukskriven.

Nu ska jag äta choklad och invänta gubben, sedan blir det nog någon film.

Mina snygga ben blir bara snyggare

Eller vad tycker ni?

Ber om ursäkt för de orakade benen. Men av någon konstig anledning så har jag inte känt mig ett dugg inspirerad till att raka dem. Undrar vad det beror på???

Gå in i väggen

Jag behöver komma härifrån. NU. Jag behöver få andas, tänka och sova. Ensam, på egen hand. Jag kan inte tänka längre, inga sammanhängande vettiga tankar i varje fall. Jag kan inte sortera ut det som är viktigt, som måste fixas. Jag tänker och tänker och tänker, men jag ser bara problemen i vissa fall och i andra fall så är problemet att jag inte ser problemet. Att jag inte ser vad som är fel, varför det inte går och varför jag är så förbaskat förvirrad.
Jag vill bara sova. Sova, sova, sova. Jag behöver det. Jag orkar inte, inte längre. En anledning är nog att jag inte tagit mina tabletter. Det måste jag börja med igen. Men det är inte bara det. Jag måste komma på vad jag vill göra med mitt liv och just nu så är jag så totalt vilse och förvirrad. För det mesta har jag tillräckligt med ork för mina barn även om jag inte orkar med något annat, men nu känner jag inte ens att orken räcker till dem. Inte i den mån de behöver den. Behöver mig. Åh vad jag älskar dessa ungar, villkorslöst, alltid.
Men just nu skulle jag behöva få vara själv. Och så ser det inte ut att bli. Hade en tanke om att jag kanske skulle kunna åka till mamma, nåt dygn och bara få vara. Få sova och äta gott och bara existera. Utan att behöva höra mamma, mamma, mamma, och behöva jaga barn och säga ajaj och lyfta ner de när de klättrar, sära på de när de slåss. För ett dygn skulle det vara så skönt!
Men det kan jag väl se mig i stjärnorna efter. Tänkte att det kanske gick att genomföra nu när Anders har semester. Men så lär det inte bli för jag vägrar lämna honom med alla 3 ungar själv. Det går inte. Han blir stressad av våra 2, hur skulle det bli med alla 3? Stress, stress, stress... Kan man gå in i väggen, bli sönderstressad av att vara hemma med sina barn? Hur sjukt är inte det? Fast egentligen är det inte bara den stressen som stressar mig, utan hur jag ska klara av allt annat UTOM barnen. 

Och det stör mig att jag mår såhär när det är sommar och semester, för då brukar jag må bra. Det brukar vara vintern som är förjävlig. Men inte nu. Är det verkligen meningen att det ska vara såhär?

Bad day

Ungefär såhär har jag känt mig idag:


Jag antar att ni kan gissa er till att mitt humör har varit en aning... ilsket? Fast egentligen inte det heller. Jag har varit trött, då jag vaknade flera gånger inatt av att det gjorde så ont i benen. Jag fick sovmorgon men det hjälpte inte. Tröttheten har hållit i sig hela dagen och jag hade verkligen velat sjunka ner i ett varmt och härligt bad, men bara tanken på hur ont det skulle göra i benen har gjort att jag avstått. 

Jag har tillbringat dagen med att märka barnens kläder inför dagisstarten v. 34. Det tar TID! Men de här nya verkar mycket bättre än de man stryker på så jag hoppas de sitter där de sitter nu.

Dottern har äntligen börjat ta vällingen igen. Så idag har hon ätit välling och sovit i princip hela dagen. Anders & pojkarna har varit i kojan och byggt och grejat. Sedan var de ute på gården en stund och då fick Bean följa med ut. Alexander var så trött, så trött så han somnade på soffan 17.50. Hoppas han sover hela natten.

Mitt missmod från gårdagen hänger kvar och jag vet inte vad det beror på. Kanske har det varit för mycket ett tag med visdomständer och andra plågor eller så beror det på något annat.

Jag känner mig stressad. Vilket innebär att jag blir passiv och inte får någonting alls gjort. Jag MÅSTE ta kontakt med skolan och se om jag kan studera klart i höst. Jag MÅSTE kontakta Arbetsförmedlingen och se om jag kan få tag på ett jobb. Ett jobb jag egentligen inte vill ha, då jag känner att jag inte klarar av att jobba. Bara tanken på att börja jobba får mig att känna oro och osäkerhet. Jag mår illa och känner hur hela magen bara drar ihop sig med tanke på jobb. Ansvar. Ansvar är ett sådant där ord som jag har så svårt för nuförtiden. Men jag förstår inte varför. Jag har alltid tagit mycket ansvar. Hemma, i skolan, för det jag gjort eller inte. Men nu tar jag ansvar för mina barn och det är ungefär så långt det sträcker sig. Vad är det som gjort att jag är så rädd för att belastas med ansvar på ett arbete? Vad är det som gör att jag inte klarar pressen längre? Jag älskade ju att jobba. Och jag vill gärna tro att jag inte var en total katastrof på jobbet. 

Är det normalt att vara såhär oförmögen att klara av vardagliga saker i livet? Lever alla med den oro och ångest som jag gör, eller är det något fel på mig? Varför mår jag såhär? Varför reagerar jag som jag gör? Jag förstår inte alls. Är jag lika utanför som jag känner mig, eller är det bara en illusion, en känsla, som inte stämmer med vad resten av omgivningen/samhället/världen anser? 



Mycket tankar och annat

Som vanligt när jag har varit hos min faster så är det mycket tankar som snurrar i huvudet. Det beror nog till stor del på att hon är den enda länk jag har med min pappa. Detta innebär att jag i princip bara pratar om honom den gång per år som vi träffas. Det sätter alltid igång en massa tankegångar och en massa gamla känslor flyter upp till ytan. Jag vet inte alltid hur jag ska hantera dem och hur jag ska känna inför hur saker och ting är. Ibland är jag arg. Ibland är jag ledsen. Jag är besviken på hur livet är och ser ut. Ibland är jag besviken på personen, ibland på saker personen gjort. Eller i många fall, inte gjort. Jag försöker se det positiva i det. Jag har i alla fall en länk, även om den är sporadisk. Jag önskar bara att allt var annorlunda, att det inte var såhär. Inte bara för min egen skull, utan för hans skull och mina barns skull. Förstår han inte vad han går miste om? Eller är det helt enkelt så att han är medveten om det och mår dåligt över det, men av någon anledning inte vågar/vill/ kan visa intresse. Jag tycker inte att jag ställer för höga krav. Jag kräver inte att han ska komma hit flera ggr per år och vara nån supermorfar. Inte alls. Jag vill bara att han ska kunna vara ärlig. Är han intresserad av mitt liv och mina barn, hans barnbarn? Om jag kunde få se det intresset om så bara via ett mail eller ett sms om att han vill se bilder, eller att han vill hållas underrättad om deras framsteg, så skulle jag ta det på ett positivt sätt för det skulle visa att han bryr sig, även om han inte klarar av relationen fullt ut. Det är väl egentligen det som stör mig, som felas... Att jag inte kan känna att han bryr sig och någonsin har gjort det. Det har gått så många år sedan vi sist sågs och vi har båda förändrats. Jag har blivit vuxen och hans liv har genomgått andra förändringar, men vi har ändå blodsband och någonstans, djupt inom mig så känner jag att det måste betyda någonting, även om det inte betyder allt. 

Jag dömmer inte folk för att de missbrukar. Det är upp till de och det är jävligt synd. Jag missbrukar också. Dock inte alkohol eller droger, men det finns så många olika sätt att missbruka på att man inte behöver ta till dem. Det är en sjukdom och man rår inte för det. Jag vet. Och jag dömmer inte missbruket, vilket skick en person är i eller något liknande. Jag är inte arg. Inte besviken på det. Däremot är jag arg och ledsen över att man inte vågar ta en hand som sträcks ut, när man faktiskt får möjlighet till det. När man erbjuds möjligheten att få ett nytt perspektiv, en ny synvinkel på livet och så är man totalt oförmögen att ta chansen. Jag tycker det är förbannat synd och det kommer jag alltid att tycka. 

Jag har inte varit i så fint skick jag heller alla gånger. Som när jag studerade och bara sjönk djupare och djupare i depressionen och varken såg något positivt med något och misstrodde alla människor i min närhet. Jag litade inte på deras känslor för mig, deras ärlighet och att någon faktiskt kan tycka om mig för den jag är. Jag gick upp i vikt och blev blekare och blekare och jag kan ärligt säga att jag inte hade levt idag om jag inte kommit därifrån och fått hjälp. Jag önskar bara att jag kunde få hjälp så att jag kan leva ett normalt liv. Att jag kan klara av min vardag och mina barn och ändå ha energi kvar att göra något annat, för nöjes skull eller för hälsans skull. Men när jag inte får ihop det. Varken städning, eller något annat, utan all energi går till barnen och det inte finns något kvar. Då känner jag mig som en misslyckad människa. Jag får helt enkelt inte livet att gå ihop, hur mycket jag än försöker. Ibland minns jag inte hur man hade roligt och jag är så avundsjuk på människor som kan skratta och vara glada. Jag lever antingen i ett töcken av känslor och tankar, varken glad eller ledsen. Eller så lever jag i en berg- och dalbana där jag pendlar mellan att skratta för att i nästa stund skrika och kasta saker innan jag slutligen bryter ihop och bara gråter. 


Jag behöver hjälp för att lista ut vad jag ska göra med mitt liv. Ska jag avsluta mina studier, klarar jag det? Vad vill jag jobba med? Vad klarar jag av att jobba med? Som inte ger mig ångest eller den här hemska osäkerhetskänslan jag får? Vill jag ha fler barn? Vill jag fortsätta vara gift? Jag vet inte alls vad jag vill med mitt liv och jag känner mig så totalt vilse och det har jag nog alltid gjort. Mer eller mindre. Vilse i livet, hur hittar man stigen?

Aj aj aj...

Tycker att jag haft lite väl mycket otur senaste tiden. Först brände jag mig rejält i solen, sedan fick jag svamp, inflammerad visdomstand, mens och nu har jag lyckats få världens snyggaste smalben. Det hände igår, när vi skulle äta mat i Sunnansjö. Mega, fasters hund, smiter hela tiden så de får ha lina på henne på tomten. Hon gick runt Beatrices docksulky och blev skitskraj när den rullade på gruset. Antar att det var ljudet som skrämde henne. Jag försökte få tag i docksulkyn men med facit i hand skulle jag ha hoppat istället. Hunden sprang och linan drogs mot mitt ben och ett dygn senare är jag såhär snygg. Det gör ONT som F-N!!!


Morden i Midsomer

Pratade med min kära mamma i telefon för några timmar sen. Hon sa då att hon skulle se nya avsnitten av Morden i Midsomer och jag utbrister: Jaha, har det börjat nya avsnitt, är du säker? Ja... Det var ju bara det FJÄRDE nya avsnittet. Jag har totalt missat att det börjat en ny säsong. Så går det när man är totalt insnöad på Bones i flera  månader. Jaja, nu har vi något att titta på i några timmar i alla fall. Har ju sett klart Bones nu så något måste vi ju sysselsätta oss med. :-) Och det är helt okej. Trots att det inte är rätt Barnaby. Men men.

Lillsnuttan var svårlagd idag och hon somnade inte förrän hon fått Alvedon. Öronen som gör ont tro?



Tredagarsfeber?

Pratade med vårdcentralen idag då Beatrice fortfarande har över 39 graders feber. De misstänkte 3-dagarsfeber så vi ska avvakta till i morgon och se om febern gått över tills dess. I så fall är det bara att invänta utslagen. Någon som vet hur länge det smittar?

Vilket humör hon har, vår donna, här hemma! Nu har hon ju visserligen feber och känner sig krasslig, men i alla fall. Idag har hon gått omkring med docksulkyn men så fort hon inte kommit över en tröskel har hon stått och kört på och kört på tills hon lagt sig på golvet och bara vrålat och brutit ihop totalt. Hoppas det är övergående, annars kommer vi inte att få roligt med henne. Precis så är hennes äldsta bror. Skriker och grinar och bryter ihop. 

Nu håller jag på med maten, blir dotterns favoritmat: Tomatbulgur och köttfärsbiffar. Hon älskar det verkligen. Jag & Anders också. Alexander är inte lika impad så han får strips istället. Så kanske han äter NÅNTING!

Semesterplaner

har vi egentligen inte gjort några. Förutom den här trippen till Sunnansjö, som  vi inte verkar komma iväg på. Beatrice har fortfarande över 39 grader i feber. Är hon feberfri imorrn åker vi dit och stannar till torsdag annars får det bli ett senare tillfälle.  :-/ Tråkigt men så är det när man har barn.

Just nu sover lillpluttan och Anders & Alexander är ute och leker på gården. Jag har avnjutit en kopp te och ska peta i mig värktabletterna så det slutar göra så förbaskat ont i tandköttet.

Funderar på om man ska baka något kanske?

Varm, men inte glödhet

Japp så är det med dottern. Hon är varm, så hon har feber fortfarande, men inte 40 grader. Hon var vaken 1 ½-2 timmar imorse, sedan var hon helt slut så då fick hon sova en stund till. Pappa sover han med, bara jag & Alexander som är vakna nu. Jag avnjuter en kopp te och han leker med Thomastågen och lego. 

Idag har vi inga större planer, då Beatrice fortfarande är sjuk. Eventuellt åker Anders & Alexander ner till farmor & farfar en sväng. Vädret är ju inte så upplyftande heller. Men eftersom vi ändå måste vara inne (och Bea har feber) så gör det inget att det inte är 30 grader varmt ute :-)

Ändrade planer

Vi hade tänkt åka till Sunnansjö idag för att hälsa på lite släkt. Men så blev det inte då dottern fick feber igår kväll och imorse hade hon 40 grader. Det har hållt i sig hela dagen och hon har sovit i princip hela dagen. Inte ofta hon gör det när hon har feber. Sonen har också varit trött och sovit flera timmar idag. Vilket innebär att han fortfarande är vaken. Men men vi har semester så det får väl vara så idag :-)

Som ni ser är hon inte helt pigg. Lilla snuttan. Men hon brukar bara ha feber något dygn så vi hoppas det vänder imorrn, så kanske vi kan åka till Sunnansjö på tisdag :-)





Sonen håller på och slutar med blöja och det går jättebra. Men ibland händer det ju nån olycka och det går åt en del kalsonger, då han dessutom har de utanför blöjan på nätterna. Så jag behöver inhandla lite fler. Men tycker inte jag hittar några snygga/coola någonstans! Gärna med Thomas Tåget. Blixten eller liknande. Så han tycker de är roliga att ha på sig. Boxermodell vill vi ha och då blir det ännu svårare. Några tips??? Längtar efter H&Ms höstkatalog men de verkar sena i år. Har fått Ellos och LaRedoute men ingen H&M. :-/


Nu håller gubben på och gör i ordning sonen för sängen och klockan är 21.24. Så fort de lagt sig så ska jag stänga av Dora, ta fram min bok och slänga mig på soffan med 1 bit...eller 2...


Kalas, feber

I veckan fyllde min morfar 80 år och igår var det kalas i Forshaga, på Skiveds hembygdsgård så vi packade in ungarna i bilen och åkte dit. Båda två var ovanligt griniga till en början men sen gick det bättre. Vädret var kanon! 
Här kommer en bild på tårtan




Vi stannade inte jättelänge då vi har en bit att åka och dessutom små, trötta barn. På kvällen när jag gick och lade mig tyckte jag det lät konstigt i babytalken så vi var tvungna att kolla upp det och det visade sig att Bea låg i sängen och feberyrade. 39.5 hade hon, lilltjejen. Så i med Alvedon och så sov jag därinne.

Hon vaknade 6 och var helt hysterisk, bara skrek och slängde sig fram och tillbaka. Nu har hon 40 graders feber. Har pulat i henne lite Ibuprofen och nu sover hon. Hoppas hon sover länge, det är ju det bästa, att sova bort febern. Vi skulle ha åkt till Sunnansjö idag men får skjuta på det. För det mesta har hon bara feber något dygn. Till skillnad från sin bror som blir liggandes i flera dagar med hög feber.

Middagsgäster

Idag fick vi middagsgäster :-) Det var Alexanders bästa kompis Liam med familj som kom över. Alltid lika trevligt och nästa vecka är det vår tur att gå över till de och äta. Vi har gjort det till en grej att äta middag hos varandra en gång i veckan. Varannan vecka hos oss och varannan vecka hos dem. Jättetrevligt och bara så kul! Det är härligt att få träffa andra vuxna och prata, att få äta mat någon annan lagat och se hur roligt ungarna har. Idag var dock mina barn väldigt trötta & griniga, trots att de sovit på dagen. Men vädret var ju grått större delen av dagen så vi har inte varit ute något så det spelade säkert in. Men trötta eller inte, busiga är de i alla fall. Slänger in en bild på mitt minsta busfrö idag. Eller... Hon är MINST, men jag tror inte hon är minst busig ;-) När vi höll på och duka fram fikat visade hon återigen hur långa armar hon fått. Och hon ser bra nöjd ut, eller vad tycker ni?



Hon har nämligen lyckats få tag i den stora sleven till vaniljsåsen som vi skulle ha till blåbärspajen. Och det var både kladdigt och roligt. Tyckte Beatrice. Jag var inte riktigt lika imponerad.

Årets första blåbärspaj

Igår var vi ut i skogen med Linda, Maya & Mio. Vädret var perfekt, dock lite mycket mygg och en väldigt grinig Beatrice.

Hon gillar verkligen inte skogen. Det är okej att sitta i vagnen så länge den rör sig. Men sitta still i den är skittråkigt. Och släpper man ner henne på marken så sätter hon sig ner och tjuter. Jätteledsen blir hon. Tycker det är så synd för vi gillar verkligen att vara i skogen. Hoppas det bara är nån fas och att hon snart blir lika förtjust i det som vi.
Fika med blåbärspaj och chokladbollar blev det när vi kom hem.
Har tyvärr fortfarande tandvärk. Orkar igenom dagarna tack vare Ipren & Alvedon, men fy så trött jag är! Idag öser regnet dessutom ner så då blir man ännu tröttare. Anders jobbar sista dagen idag, sen går han på 4-veckors semester. Så det är väl därför det regnar ;-)

Idag får vi besök av Alexanders bästa kompis, Liam, och hans familj. Superkul, för vi kommer bra överens allihop och de är såå trevliga :-) Så idag måste vi köpa hem lite Marie-kex för det är det enda Liam gillar i fika-väg. Och så blir det ju mat såklart. Idag blir det potatissallad med fransk dressing, fetaost och rödlök, marinerad fläskytterfilé och tzatziki, samt melontzatziki. Lovely! Blir nog lite korv och ris eller nåt till ungarna också.

Vinteroverall Beatrice

Alexanders vinteroverall är redan inhandlad. Nu är även Beatrices det. Eller jag har tingat dem, betalar på onsdag och får de skickade hit. Alexander fick en röd och Beatrice fick en lila, vilket är lite av en chansning. Som bebis passade hon inte alls i lila. Men jag hoppas hon gör det nu. 

Så nu är overallerna klara. Fick även tag på en superbillig brun Po.p-overall i strl 98 till Alexander. Eventuellt kan han ha den i början av säsongen och sedan 104 (om 104 blir för stor) eller så har han en extra på dagis :-)

Bara skor och sånt kvar men det tar jag till hösten. Skönt att kunna sprida lite på utgifterna.

Tandläkarbesök och resten av eftermiddagen

Tandläkarbesöket gick bra. De sprutade in nåt läkemedel, sa åt mig att köpa en gel att borsta med och höra av mig om jag fick feber/blev värre så skulle jag få penicillin. Om de skulle dra ut någon tand på sikt så drar de tydligen inte ut den undre som jag har besvär med utan den övre på samma sida, då den trycker ner den undre samt är lättare att ta bort.

Eftermiddagen tillbringades sedan i ett töcken efter att värktabletterna verkade och jag kände mig lite groggy. Förstod inte varför förrän jag kom på att jag tagit de på väldigt tom mage.

Nu har vi ätit lite hamburgare (onsdagsmys) och nu vill ungarna ut en stund. Jag har ju inte orkat vara ute med dem och sedan somnade de när vi kom hem. Så Alexander lär nog vara uppe sent ikväll. Vi får väl mysa ner oss i ett soffhörn och se på film. Anders ska ju iväg och jobba och Beatrice ser rätt trött ut, trots att även hon sovit.


Visdomstandshelvete!

Har haft lite problem med mina visdomständer men det har alltid gått över och jag har aldrig behövt gå iväg till tandläkaren med dem, men den här gången blir det tandläkaren. Inte nog med att det gör ont i tandköttet, det gör ont ner i halsen och upp i huvudet på mig. Svullet som bara den och jag kan knappt äta. 
Vem tusan kom på att de ska kallas visdomständer???

Djävulständer tycker jag passar bättre.  Så onödiga de är!


Skogspromenad

Vi begav oss ut i skogen på eftermiddagen för att plocka blåbär. Lilltjejen var dock inte med på det så vi hann inte plocka så mycket, men en liten promenad blev det i alla fall. Och jag slapp träffa några ormar så jag är nöjd ;-)

Alexander hittade en stor sten som han lyckades klättra upp på, med lite hjälp från pappa. Såhär glad blir man då :-)



Tanken är att vi ska ut och plocka blåbär imorrn också. Jag hoppas att BeaBus är på bättre humör då. Då får vi sällskap av familjen Ludvigsson också :-)

Skogspromenad

Vi begav oss ut i skogen på eftermiddagen för att plocka blåbär. Lilltjejen var dock inte med på det så vi hann inte plocka så mycket, men en liten promenad blev det i alla fall. Och jag slapp träffa några ormar så jag är nöjd ;-)

Alexander hittade en stor sten som han lyckades klättra upp på, med lite hjälp från pappa. Såhär glad blir man då :-)



Tanken är att vi ska ut och plocka blåbär imorrn också. Jag hoppas att BeaBus är på bättre humör då. Då får vi sällskap av familjen Ludvigsson också :-)

Blöjfri utomhus för första gången

Vi har ju börjat potträna Alexander och det har gått toppenbra, speciellt med tanke på hur motig han var till en början. Men vi har kört kalsonger hemma och blöja när vi går nånstans. Vi måste ju börja nånstans och det har känts som att man måste ta ett steg i taget med honom. Men idag var vi blöjfria ute. Vi tog med den blåa pottan och ställde nere i trappen och det funkade kanon. Han kissade på den en gång och sedan klarade han sig tills vi kom in :-)
Däremot tror jag han tycker att han har koll på det här med att sitta på pottan och kissa för imorse så ställde han sig över pottan, böjde lite på benen och stod och kissade i pottan. Det gick rätt skapligt, så länge han koncentrerade sig. Vilket inte är helt lätt med en väldigt intresserad 1-årig lillasyster. 


Däremot så smet han när vi var ute. Inte poppis hos mig kan jag meddela. Jag var med honom borta vid slutet på gården, gick tillbaka till vår del och när jag vänder mig om är han borta. Ser att det är några större barn på andra sidan fotbollsplanen, bakom lokalen och får en svag misstanke om att min son nog är där han med. Mycket riktigt. När jag frågade honom om han var på gården, fick jag nej till svar, så det var han med på. Men han skulle inte med tillbaka utan drog iväg till en annan gård. Fick släpa med honom, bilen han åkte på och en skrikande Bea. Inte kul, och bra tungt var det. Puh!



Trött!

Idag känner jag mig såhär:


Alexander vaknade 3.30 och var helt bombsäker på att det var morgon och han tokvägrade att somna om. Även om han kom och lade sig flera gånger så somnade han inte. Jag höll på att bli tokig. Att min visdomstand dessutom jävlas gör ju inte saken bättre. Men nu ligger de små och sover och det ska jag också göra nu. Så hoppas vi man piggar på sig lite.

Vinterkläder

Ja, jag vet att vi är i juli fortfarande. Och att det är varmt som bara den. Men när man är som jag och vill ha ett speciellt märke på vinterkläderna så gäller det att sprida ut utgifterna lite. Så nu har jag shoppat en overall till Alexander :-) En helt ny, Po.P-overall i strl 104.


Helgen som varit.

Igår (lördag) åkte vi till Nora för att träffa min kompis Linda, hennes man och deras barn. Solen gassade och oj, vilken fin liten stad/samhälle Nora är! Vi lullade mest runt lite. Alex köpte en liten bulldozer och Bea hittade en speldosa i form av en gosedjurskanin och den vägrade hon släppa. Till och med Gosisen blev nobbad! Tror aldrig det hänt tidigare, så en sådan fick hon.

Här är en bild på Gosisen, dotterns störta kärlek. Hittills.


De fann varandra på dotterns första Ålandskryssning. Hon var ca 1 ½ månad och hela ungen sken upp när vi visade henne denna rosa lilla krabat. Enligt vad vi forskat oss till så ska det föreställa en gris. Vilket är passande, då vi kallar henne Beagrisen.


Vi åt pizza i Nora, sååå god! 

Jag är jättenoga med solskyddsfaktor och i den här familjen så smörjer vi in oss med solskyddsfaktor 50. ( Alla utom Anders, men han är stor nog att välja själv.) Vi smorde in barnen. Bra. Toppen. Men smorde jag in mig??? Nej! Och naturligtvis så brände jag axlarna och skulderblade och de svider fortfarande, ett dygn senare, som F-N! Har smort in mig med aftersun men det känns inget bättre. Nu kör jag Salubrin... Har en AloeVera-gel men vart den tagit vägen, vet jag inte alls.

På em åkte vi hem och började med middagen. Anders skulle åka och jobba och vi skulle nattbesök av Linda & Mio. Alexander somnade inte förrän 21.30 men sen låg vi i varsin soffa, såg på film och käka godis och drack Coca Cola. Superkul! Det är inte ofta man har tillfälle att umgås så :-)

Idag har vi inte gjort så jättemycket. Började dagen med att åka till ICA Maxi och handla. Välbehövligt (en del av det i alla fall) och när vi kom ut därifrån så både åskade och regnade det så Anders fick hämta bilen och så kastade vi in ungar, varor och vagn. Trots det blev vi rejält blöta. (Men jag tyckte det var mest skönt eftersom det svalkade solsvedan lite ;-)) Sedan var vi inne en stund då dottern behövde sova.

Jag började baka då min mamma ringde för någon dag sen och bad mig baka till ett Tjernobylbarnläger som hennes arbetsplats anordnar. Så idag har jag bakat 3 satser chokladbollar, 3 satser kladdkakemuffins och imorrn ska jag baka bullar. Efter det bestämde vi oss för en sväng ut i skogen för att se om det fanns några blåbär, då jag hört att de ska vara mogna redan. Och det var dem, så det var tur vi begav oss ut annars hade vi missat dem. Så nu måste vi bege oss ut och plocka så vi kan göra blåbärspaj :-)



Jag går aldrig ut i skogen med mina barn. Inte på egen hand och det beror enbart på att jag är så fruktansvärt ormrädd. Är Anders med känns det lugnt. Men på hemvägen gick vi olika stigar. Han gick i lite mer terräng med Bea på armen och jag & Alex tog stigen (för att slippa orm). Stampar och stampar gör vi, men tror ni inte på F-N att det ligger en orm mitt på stigen som är totalt ointresserad av att flytta på sig? Och min son, han bara trampar på! Jag slet tag i honom och skyndade mig därifrån, men min man och sonen var där och tittade på ormen, om den levde, vilket den gjorde. Den hade bara inte lust att flytta på sig. Min son är fascinerad av djur och det känns skönt att jag inte skrämde honom för ormen, det var bara ormen som skrämde mig. Och det spelar ingen roll att det var en ofarlig orm, det var en orm! Det räcker. Ormar, maskar, larver. Saker utan ben som slingrar sig på ett högt onaturligt sätt. De är otäcka. Äckliga. Usch, ryser vid bara tanken. Annars kan man tycka att jag borde vant mig, jag som tittar på så mycket mordserier där det alltid kryper massa likmask, men nepp. Aldrig!

På vägen hem från skogen fick vi se flera akta dig. Både med och utan skal. Spännande, tyckte båda barnen. Vi ser ofta akta dig på väg till dagis men då är det den feta, fula sorten utan skal. Med skal kan jag tycka de är rätt söta. Men hur kommer det sig? De har väl inte heller ben, utan slingrar sig? Hmmm... måste jag fundera på. Men det beror nog på att de rör sig långsamt och typ framåt. De verkar inte kunna vrida sig och ha sig. Usch...





När vi kom hem slocknade Bea. Alexander var inte långt efter. Jag passade på att städa åt fiskarna, vilket jag gör varje söndag och sedan väntar jag på att Anders ska komma tillbaka från tvättstugan så vi får se på Bones. Ovanligt va?

 

 



Badkrukorna

Idag tänkte jag att jag skulle hitta på något med ungarna och eftersom vi har plaskdammen så nära (men aldrig varit där) bestämde jag mig för att gå dit med våra små. Det var ingen hit kan jag meddela. Det första sonen säger är: Nej, mamma, kallt. Då hade han inte ens känt på vattnet, vilket jag påpekade. Efter många om och men körde han ner ena tån, konstaterade att det visst var kallt och så var det med det. Dottern klev däremot i plaskdammen, tog några steg innan hon av misstag satte sig ner. Hon skvätte nån gång och sedan gallskrek hon och ville upp. Hon tyckte nog också att det var på tok för kallt. Så efter att ha ätit lite salta pinnar drog Alex iväg till en lekpark i närheten där vi mötte några otrevliga barn, så vi gick vidare. Då dottern somnade i vagnen och Alex såg väldigt trött ut så gick vi hem. De sov en stund båda två.

På eftermiddagen gick vi ut på gården en stund. Det gick väl sådär. En liten flicka, lite äldre än Bea skulle jag tro, var på henne hela tiden och skulle ta spaden, hon nöp henne och drog tag i solhatten (som har snörning) så det var lite obehagligt och Bea blev såklart förbannad. Vi tog en sväng till Marieberg när Anders slutade jobba men hittade inte det vi skulle ha.

Nu på kvällen var ungarna totalt omöjliga att lägga. Det tog LÅNG tid. Men till slut så somnade de gott och jag & Anders tillbringade resten av kvällen med att titta på Bones. Nu ska jag dock gå och lägga mig och sova. Så skönt!

Imorrn drar vi iväg till Nora för att hälsa på en av bästa kompisarna, Linda, och hennes familj i husvagnen. Något Alex tycker är jättespännande. Eftersom det är Nora-dagarna lär vi väl lulla runt lite där. Sedan har jag och ungarna PF på kvällen :-) Undrans vad vi ska göra då?

Härlig em.

Har tillbringat em/kvällen på Björkrisvägens första. Vi fick god mat och barnen leker så bra ihop. Snacka om att de tycker om varandra, de där två. De skiner upp när de får syn på varandra och idag kramades de när de träffades. Pluttungar! Förra veckan var de hos oss och åt och så blir det nog nästa vecka också. Vi kommer bra överens, både stora & små och det är helkul. Kul att hitta några man verkligen trivs med och som bor så nära. Är ju bara en väg och parkering emellan och det finns gångväg runt för barnen. Alexander är redan helt med på att man inte får gå över parkeringen när man ska till L för där kommer bilarna. 

Trodde jag skulle få slita med mig Alexander hem, men det gick faktiskt förvånansvärt bra. Han blev lite arg men sedan tog han mig i handen och så gick vi hem. Han gnällde lite på hemvägen att han ville leka mera med L, men accepterade att det skulle bli fler gånger och snart. 

Nu sitter pluttas i badkaret. Bea sover och Anders tvättar. Ska snart duscha av Alexander och lägga honom. Sedan blir det soffan och Bones för vår del.

Anders jobbar bara imorrn och nästa vecka, sen har han semester. Skönt :-)

Vinterstress i juli?

Ja. Det låter helt sjukt. Till och med för mig. Men faktum är att jag börjar känna mig smått stressad inför vintern. Och det är av flera anledningar.

Vinteroveraller och diverse andra kläder som behövs till dagis, vad jag ska sysselsätta mig med i höst. Jag har faktiskt inte en aning. Jag har en avslutad gymnasieutbildning (SAM/SAM), en oavslutad förskollärarutbildning och en oavslutad KOMVUX-utbildning (uska).

Faktum är att jag inte får speciellt mycket jobb på min samhällsvetenskapliga utbildning. De andra två är ju inte avslutade och jag vet ärligt inte om jag klarar av att jobba inom vården (rent fysiskt alltså).

Och läsa färdigt. Tja, det vore väl en idé. Om jag kunde läsa klart förskollärarutbildningen här i Örebro, så jag slipper åka upp till Härnösand, tror inte jag pallar det :-/ Inte nog med alla minnen och bara tanken på hur dåligt jag mådde däruppe, men att dessutom lämna mina små för en hel vecka då och då.... Nej... Det är inget alternativ. Dessutom är en av anledningarna till att jag aldrig gjorde klart utbildningen att jag inte pallar sista examinationen av examensarbetet. *ryser vid tanken*

Läsa klart utbildningen på KOMVUX? Jo... Det skulle väl vara genomförbart. Men jag har ingen lust att ta fler studiemedel, har så jag får betala av hela livet i vilket fall. Och utan studiemedel går inte ekonomin ihop.

Söka jobb... Jo det får väl bli så. Men jag vet ju inte vad jag vill jobba med. Och hur gör jag de dagar när jag mår som sämst, när jag knappt kommer ur sängen? När man ska vara glad och aktiv på ett jobb? Jag kan ju inte öka medicineringen hur mycket som helst?


Ja. Som sagt. Stressad.

Någon som har fina Po.P-overaller i strl 86, 98 eller 104 som de vill sälja? Eller skalkläder (PO.P) i strl 98 eller 104? Så skulle jag få en sak mindre att tänka på?

Lite reashopping

Idag kom paketet från Blingo, där jag totalt glömt bort vad jag handlat, ja till och med ATT jag handlat. Men men... Är nöjd med kläderna, men ångrar att jag inte köpte de röda byxorna till. Nu kostar de bara 89 kr istället för 299 men ska jag göra en extra beställning så blir det 59 kr i avgifter och det suger ju! Får se hur jag gör.

Tog 86/92 till lillskruttan och 110/116 till Alex. Tanken är att de ska kunna ha kläderna till hösten, men provade tröjorna på dem och de var inte jättestora så de kan nog ha de snart. Men de får ligga till hösten i alla fall :-) Kul med nya kläder då också.



Och en tröja till Bea i strl 98/104, men den ska vara liten i strl. Kunde inte motstå den :-) Den är ju PRICKIG!




Idag har jag varit sååå trött. Bea fick sina sprutor igår så hon har haft feber hela natten och dagen och varit jättegrinig. Det i kombination med min superdupertrötthet har gjort att man inte varit någon speciellt rolig mamma idag. Anders blev dessutom sen hem från jobbet, men då tog han med Alex ut en stund. Så skönt! För både honom och mig. Han hade på tok för mycket energi och jag ingen alls. Lite bättre balans vore nice. Nu lägger Anders honom och jag slölyssnar på Allsång på Skansen. Sedan blir det ett avsnitt av... Bones ;-)

Stegräknare

Jag & Anders har införskaffat oss en varsin stegräknare och målet är att vi ska gå 10 000 steg per dag. Han har haft sin i veckan på jobbet, medan jag glömde bort det totalt. Men idag så! har jag haft den på mig och jag trodde det skulle bli stört omöjligt att komma upp i 10 000 steg. Men jag var en snabbis till Marieberg och sedan städade jag sovrummet ordentligt och lite i övriga lägenheten. Och nu visar stegräknaren att jag gått 11339 och jag hinner nog få in några fler innan jag somnar ;-) Det finns faktiskt fördelar med att vara lite dement... Man får gå väldigt mycket mer! Glömmer ju saker hela tiden och jag går ut i köket och kommer på att det inte alls var dit jag skulle och så vidare. Perfekt när man använder stegräknare, men hopplöst när man är stressad.



RSS 2.0