Ingen bra dag

Nej, idag har inte varit någon rolig dag överhuvudtaget. Började med att jag var trött som en... nånting imorse. Går på toaletten så kommer jag ut och tror att Alexander kissat på golvet, då han är den som är blöjfri. Men icke, de var nämligen blöjfria båda 2, då Beatrice tog av sig blöjan och kissade på golvet så det var det första jag gjorde imorse. Hon har lärt sig mycket nytt idag. Först ta av blöjan sedan vid frukosten så insåg hon att om man blåser med yoghurt i munnen så kan man göra bubblor. *suck*

Jag fick ringa hem Anders då jag fick migrän och skulle bli själv med alla tre barn. Som tur var behövde Bea sova precis då så jag fick vila lite. 

Och i övrigt har jag varit på ett rejält skithumör. PMS på höööööög nivå. Det har regnat så ungarna har varit high life. 

Imorrn ska jag kolla igenom vad jag behöver för något till skolan och lite annat här hemma, samt fixa lite matlådor så vi har när det kommer igång ordentligt. Måste fundera på hur jag vill ha dagistiderna också.

Torsdagen

Idag är jag så trött. Och sonen är trött och grinig. Dottern är... Ja hon är bråkig och slåss och retas. Puh! Klocka är 8 och jag är helt slut. Hoppas det ändrar sig när hon sover en stund på fm. Ska ta och äta lite frukost nu, lunchen behöver jag inte bry mig om för då går vi hem till Alexanders bästa kompis och äter. Leker också såklart :-)

Studiedagar på dagis nu, så då får man hitta på annat att göra.

Inskolning på dagis

Denna vecka har vi börjat skola in lilltjejen på dagis. Det blev 3 dagar denna vecka då de har studiedagar torsdag-fredag. Går hur bra som helst med henne. Hon verkar vara som gjord för att gå på dagis, så social som hon är. Och ja, jag vet att det inte heter dagis, utan förskola, men dagis är så mycket enklare att säga. Och skriva. Sonen däremot, får också en liten inskolning nu efter sommaren då vi kör likadana tider för honom som för lilltjejen. Bra, tror jag då det var lite struligt för honom i våras. Hoppas han känner sig bättre till mods när lillasyster också går där.

Imorrn är det alltså studiedag och vi har planerat in en lekdate och lunch med bästa kompisen Liam och hans lillasyster. Alex älskar att leka med Liam och alla fordon och Bea är frälst i Barbiedockorna. :-) 

I övrigt så händer det inte så mycket. Jag försöker få koll på alla kläder, vad som hör vart, vad som ska säljas och vad som ska inhandlas. Puh! säger jag bara. Man borde få högre barnbidrag på hösten när man ska köpa alla vinterkläder. Jag stressar, men ändå så har jag ju köpt det mesta. Tror jag.

Hur gör ni? Kör ni bara vinteroverall eller har ni vinterjacka också? Jag brukar köra skaljacka och fleece om man ska åka bil t.ex. Men man kanske behöver en rejäl vinterjacka???

Höstens första me&i-party

är avklarat. Får väl se hur många fler det blir. Vi är riktigt me&i-nördiga i min vänskapskrets. Idag var nog jag värst, men men. Har beställt massor, en del bara för att jag vill prova de och mina strl inte fanns i PK.

Något som garanterat kommer att få bo kvar här hemma är i alla fall de här tröjorna jag köpte till sonen:

Och den här tunikan till dottern:




Beställde en hel del till mig själv som sagt, för att prova. Bl.a. denna mössa som jag kommer att behålla. Så SNYGG!!!

Resten får vi se som sagt :-) Nu blir det till att äta något, då det serverades fika på partyt och jag lagt av med sånt, så jag drack bara vatten. Liiite hungrig nu. Och True Blood.

Stadstripp

Idag blev det en tur till stan med Linda & Linda :-) Barnen fick vara hemma hos pappa. Det var sååå skönt att gå på stan utan barnvagn! Man kom ju fram överallt. Först åt vi lunch på JAVA (mitt favvofik i Örebro). Jag åt en varm kycklingmacka, sååå goda :-) Och drack vatten till. De andra drack Coca Cola och även om jag blev lite avis så gick det riktigt bra faktiskt. Sedan sprang vi runt i affärer och jag kom på en massa saker som behöver shoppas. Tyvärr inga roliga saker (som typ hela me&is höstkollektion) utan basplagg. Jag älskar att shoppa, men basplagg tycker jag är dötråkiga. Sedan blev det en fika till innan vi åkte hem men då tog jag bara en kopp te. Så nu har jag klarat 4 Coca Cola-fria dagar, samt minskat ner på sockret en hel del. :-)

När jag kom hem så lekte Anders och ungarna på gården, utom Bea som sov. Så jag slappade lite på soffan en stund tills hon vaknade sedan gick vi ner vi också. En tripp till Konsum och sedan blev det fredagsmys.



Andra dagen

utan Coca Cola och mindre socker och jag är trött, så fruktansvärt trött, har huvudvärk och humörsvängningar. Ni vet den där känslan, stunden, precis när fyllan övergår till bakfylla? Jag brukar för det mesta sova över själva övergången men det har hänt nån gång att jag varit vaken och jag har mått så dåligt. Så mår jag nu. Livet runtomkring gungar liksom och jag känner mig avtrubbad i ena stunden för att nästa vara så sugen på något att jag i princip klättrar på väggarna. Ena stunden så fryser jag, nästa så kan man tro att jag har klimakteriesvettningar. Det här är inte kul, inte ett dugg kul. 

Längtar så efter ett glas Coca Cola. Och diverse godis. Och kakor...

Blir så arg när jag är och handlar. Varför, varför, varför måste de ställa allt onyttigt vid kassan? Så man måste passera det för att komma dit? Vår Konsumbutik är förresten värst. För de har spritt ut det. Lite godis här och lite annat där. Usch. Men jag har handlat 4 ggr sen jag började och hittills har jag inte fallit för frestelsen. Åt 2 hembakade bullar igår, men det är allt. 


sockerberoende.se

Dagen började med att jag släpade mig upp ur sängen då dottern låg i spjälsängen och ropade: Mamma, mamma, mamma, MAMMA, MAMMA... Ville inte att hon skulle väcka sonen (de delar rum) och tack och lov så sov han fortfarande. Jag har känt mig på halvfart hela dagen. Trött och seg. Blev sent inatt innan man kom i säng. True Blood är ju så spännande så man klämmer ju in så många avsnitt man kan. Jag drack dessutom min sista (förhoppningsvis, om jag inte får ett återfall) Coca Cola igår och vet med mig att jag blir trött när jag inte dricker Coca Cola. Missbrukare. Jopp. Har bestämt mig för att ta tag i mitt sockerberoende och första steget var Coca Colan. 

Ni som inte vet så mycket om sockerberoende gå in på http://www.sockerberoende.se/ och läs. Jag fick en aha-upplevelse i alla fall. 

Men jag bestämde mig för att jag inte kunde ligga och sova mitt på dagen, fast jag väldigt gärna ville. Och kanske behövde. Istället skickade jag ut gubben med ungarna och satte igång att baka matbröd. Kom igång ordentligt så nu är havrebröd med variation och mormors rågkakor klara. Har 2 satser med solrosbullar på jäsning och degen till 2 limpor med 4-korns kross. Sen får det räcka för idag ;-) Bild kommer senare

Vinterskor

Har beställt vinterskor idag. Men nu undrar jag om jag inte borde ha köpt nåt tjejigare åt dottern?? Hittade 50% med fri frakt från Ellos, så då blev de inte så dyra skorna. Jaja, får väl skicka tillbaka dotterns om det vore så. Sonen får ha de i alla fall. Vi hade de i mindre strl förra året och de var bra :-)

Eller vad tycker ni, kan hon ha dem? Hon ska ha en lila overall till.


Dagens Bea

Dagens Beatrice är klädd i Me&i-kläder. Hon hade matchande strumpor också men de försvann nånstans på vägen 


Söndagen

har inte varit ett dugg rolig. Det har varit dåligt väder och det har märkts på våra barn då de inte kunnat röjt runt ute. Det har varit konflikter och bråk ända sedan de gick upp imorse. Fy. 

Jag fick sovmorgon, men inte känner jag mig så pigg för det. Väldigt trött och öm i kroppen :-/

Så vad har vi för planer i veckan? Jadu, jag vet inte riktigt. Vi ska försöka rensa ut lite här hemma och städa så det är fint när Anders börjar jobba igen. Sedan börjar ju han jobba igen. Ungarna börjar inte på dagis förrän v. 34 så de får vara hemma lite längre. Ska bli väldigt intressant att se hur det går. 

Nu ska vi försöka få Alex att somna. Jag har försökt sen 19 men han sov ju en stund på dagen så han är ju sprallig till 1000. Piggare nu än han varit på hela dagen. *suck* Bara han somnat så blir det lite True Blood.

Helgen

Igår fick vi besök av Alexander bästa kompis och hans familj. Alltid lika trevligt :-)

Idag får vi besök av Linda K med familj :-)

Vilka ska vi träffa imorrn då?? ;-)


Här hemma pratas det en hel del nu. Och sonen kommer med en rad roliga saker.

M: Alexander skynda dig nu innan pappa dricker upp vällingen.
A: Pappa om välling (skakar på huvudet). Pappa spottar ut vällingen.
M: Spottar han ut vällingen?
A: Ja. I pölen. På Bea. Jag arg pappa då! 

A: Jag åka mormor.
M: Mormor är inte hemma.
A: Mormor i Tyskland? (Haha)
M: Nej mormor är i Skara.
A: Snälla, snälla mamma. Jag åka Skara.

Han vet inte ens vad det är, men mormor är ju där! Och så fort hon inte är hemma så tror han att hon åkte till Tyskland :-) Han kan inte säga Örebro eller Kungsör eller liknande. Men Tyskland kan han säga :-P



I övrigt så händer det inte så mycket. Vi har semester men har mest varit hemma, badat lite och så. Har inga större planer på semestern. Förra året åkte vi runt så mycket, med en nyfödd Bea, vilket var sjukt jobbigt, så iår vill vi bara ta det mer eller mindre lugnt. Fixa lite hemma och bara softa.

Tävling Kärleksfrö

Tävling på Kärleksfrö. Gå in här och välj hur många lotter ni vill ha :-) http://www.karleksfro.se/index.php?option=com_k2&view=item&id=113%3Autlottnig-pa-karleksfro&Itemid=144



Babbel babbel

Min son har inte pratat speciellt mycket förrän nu, när han fyllt 3 år. Nu bara bubblar det ur honom, alla ord, som han hållt inom sig. Och man blir helt plötsligt medveten om hur mycket de faktiskt lägger märke till runtomkring oss och hur de tänker. Jag tycker det är helt fantastiskt och det är en av de saker jag uppskattar mest med livet just nu, att få sitta och prata med min son och höra vad han tycker om världen. Han får mig att skratta och le och se saker på ett annat sätt. Jag blir också medveten om hur jag själv pratar på ett nytt sätt. Och det kommer mycket roligt ur denna lilla mun.

Bara igår kläckte sonen ur sig:

Vi åkte och badade, på parkeringen så pekar Alexander på något på marken. -Mamma, iiitåa blommor. Jag fattade inte först, men han talade om att blommorna var skitsmå. Och nu är allting skit. - Mamma, de är iiiitoa (skitgoda). And so on.

I bilen på vägen till badet, så märker Alexander att pappa inte har satt på sig bältet, eftersom han backat ut bilen. -Fy dig, pappa! utbrister han. 

Sedan så är ju vår lille pluttis på väg att bli helt blöjfri. Han har bara blöja på natten nu. Igår när han varit på toaletten så ställde han sig och drog sig i snoppen.
A: - Mamma... Min snopp stor.
M: -Är den stor?
A: - Ja... Den får inte plats i kalsongerna. 
M: - Får den inte plats? Vi får prova om den får plats. Upp med kalsongerna. En glad Alexander utbrister:
- Mamma, mamma, den fick plats! 

Haha, härliga ungar!

RSS 2.0